Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΑΙΓΑΙΟ
Εργαζόμενοι και νεολαία τίμησαν την επέτειο

Μυτιλήνη
Μυτιλήνη
Με μια μαζική σε παλμό και όγκο αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη ο εορτασμός των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πλατεία Σαπφούς δονήθηκε από τα απανωτά συνθήματα «Εσείς σκοτώσατε Λαμπράκη - Μυρογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη, νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη» κ.ά.

Τη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των σωματείων και των φορέων έντυσε μουσικά η χορωδία «cantaλαλούν», ενώ κατά τη διάρκεια των ομιλιών συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης. Ακολούθησε πορεία από την προκυμαία η οποία κατέληξε στο άγαλμα του δολοφονημένου από τη χούντα Μιχάλη Μυρογιάννη, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Συγκέντρωση στο μνημείο του Μ. Μυρογιάννη είχε γίνει και το πρωί της Παρασκευής, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και εργαζομένων, αλλά και της χορωδίας ANIMATO, που ερμήνευσε τραγούδια του αγώνα.

Στη Λήμνο, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επαγγελματίες συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας. Ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος για την Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ενέκριναν ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Ακολούθησαν ομιλία και δυναμική πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας προς το μνημείο των πεσόντων. Εκεί κατατέθηκαν λουλούδια εκ μέρους των σωματείων του νησιού, αλλά και των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δυναμική αντιιμπεριαλιστική πορεία από μαζικούς φορείς έγινε και στη Χίο. Η συγκέντρωση έγινε στο Πανεπιστήμιο, όπου μίλησε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Π. Νικήτας, και ακολούθησε πορεία με συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Γάζα, καθώς και για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ