Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και «πράσινα άλογα»

Οκ.Σημίτης πάει για... ουζάκι με τον Ολλανδό πρωθυπουργό στο Κολονάκι. Οι τηλεοπτικές κάμερες... απίκο. Αλλά αυτό δεν είναι διαφήμιση, λέει η κυβέρνηση. Ο κ.Σημίτης πάει καμιά δεκαριά φορές στο Μετρό - τη μια για να βγάλει εισιτήριο, την άλλη για να ακυρώσει το εισιτήριο, την τρίτη για να πουλήσει το εισιτήριο - οι κάμερες είναι εκεί, απίκο. Αυτό δεν είναι διαφήμιση, λέει η κυβέρνηση. Ο κ. Σημίτης κάνει περιπάτους στις λακκούβες που έχει σκάψει ο κ. Λαλιώτης στον Αγιο Διονύσιο τον Αρειοπαγίτη, οι κάμερες - τσουπ - εκεί, πάλι. Αλλά αυτό δεν είναι διαφήμιση, λέει η κυβέρνηση. Σωστά. Δεν είναι διαφήμιση. Αθλιότητα είναι και μάλιστα χείριστου είδους. Αποδεικτική, φυσικά, της δημοκρατίας και του «εκσυγχρονισμού», όπως τα εννοεί ο κ. πρωθυπουργός.

***

Σε όλα τα παραπάνω, εκτός από τις σε ζωντανή σύνδεση προβολές των ομιλιών του Κ. Σημίτη (από εγκαίνια κινηματογραφικών προβολών μέχρι συνέδρια ΠΑΣΟΚ), προσθέστε τα αμέτρητα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, στα οποία σκάβετε και ξανασκάβετε η χώρα - «εργοτάξιο» (!), με τον κ. πρωθυπουργό να εμφανίζεται πάντα χαμογελαστός και περήφανος που ηγείται μιας χώρας - μέλους της ΕΕ. Μάλλον ο κ. Σημίτης θα δείχνει τόσο χαρούμενος σε αυτές τις διαφημίσεις γιατί μπορεί από τη θέση του κατόχου της κυβερνητικής εξουσίας να χειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια κατά το δοκούν. Ετσι, με τα λεφτά αυτά - τα λεφτά του ελληνικού λαού δηλαδή - μπορεί και την καλή ΟΝΕ να διαφημίζει και τη θεάρεστη κυβέρνησή του, επίσης. Αλλά, όπως λέει η κυβέρνηση, αυτά δεν είναι κομματικές διαφημίσεις. Σωστά. Κομματικές αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ για «πράσινα άλογα» είναι.

***

Εκει, δε, που καμία ευθύνη δεν έχει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, είναι σε ό,τι αφορά την ανισότιμη προβολή από τις τηλεοράσεις των θέσεων και των δραστηριοτήτων των κομμάτων, στις ειδησεογραφικές και πολιτικές εκπομπές τους. Φυσικά. Μήπως ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση για να του ζητάμε το λόγο επειδή δεν έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο στοιχειώδους δεοντολογίας και ισονομίας; Και τι φταίει το ΠΑΣΟΚ που οι καναλάρχες το στηρίζουν, θα πείτε. Κι αυτό σωστό. Βλέπετε οι καναλάρχες έγιναν ΠΑΣΟΚ εντελώς ανιδιοτελώς, άνευ διαπλοκών και λοιπών επιρροών. Συνεπώς, για την κατάσταση που επικρατεί μάλλον η... επάρατος Δεξιά θα φταίει. Η οποία «Δεξιά» - παρεμπιπτόντως - στην «πράσινη» εκδοχή της κυβερνάει τη χώρα εδώ και 20 χρόνια.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ