Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Να δυναμώσει η φωνή του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Στις 10 Απρίλη ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Το μαζικό τους «παρών» καλούνται να δώσουν οι θερμαστολαδάδες στις εκλογές της ιστορικής Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, οι οποίες έχουν αρχίσει απο το Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 10 Απρίλη. Οι θερμαστολαδάδες, που αναδεικνύουν επί 15 χρόνια στο «τιμόνι» του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τις δυνάμεις του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού , βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων των ναυτεργατών για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

«Δεν υπάρχει σε αυτά τα 15 χρόνια μικρός ή μεγάλος αγώνας των ναυτεργατών που ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ να μην έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, σε ένα σύντομο απολογισμό δράσης. «Η Ενωσή μας - διευκρινίζει - τα 15 τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην οργάνωση και την πάλη των ναυτεργατών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Από κοινού με την ΠΕΜΕΝ έγκαιρα και αποφασιστικά οργανώσαμε την πάλη των ναυτεργατών ενάντια στην ανεργία, το δουλεμπόριο, την "μαύρη εργασία", τα μέτρα του ΥΕΝ για τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, την υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης».

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός επισημαίνει ότι επιβάλλεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η φωνή του σωματείου καθώς αυτή την περίοδο το σύνολο των ναυτεργατών βρίσκεται αντιμέτωπο με την σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση σε κάθε ναυτεργατικό δικαίωμα. «Τα αποτελέσματα - συνεχίζει - της αντιναυτεργατικής πολιτικής που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της αύξησης των κερδών των εφοπλιστών, της ενσωμάτωσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ένταξη στην ΟΝΕ, είναι τραγικά για τους ναυτεργάτες». Αναφέρει ως ενδεικτικά παραδείγματα τον μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα ποντοπόρα πλοία, την πλήρη εγκατάλειψη των ανέργων ναυτεργατών και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ