Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Αυξάνονται οι δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό

Νέα θύματα από επιδρομές του κατοχικού στρατού, στην Τουλκαρέμ

Copyright 2023 The Associated

Νέα θύματα από επιδρομές του κατοχικού στρατού, στην Τουλκαρέμ
Η ισραηλινή κατοχική βία σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης συνεχίστηκε και την τελευταία βδομάδα. Οι εισβολές σε προσφυγικούς καταυλισμούς της Τζενίν, της Τουλκαρέμ και άλλων πόλεων της Δυτικής Οχθης συνεχίστηκαν, ανεβάζοντας καθημερινά τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, όπως και το μπαράζ συλλήψεων άνευ προσχήματος, κυρίως νεαρών Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη στο νότιο Ισραήλ μέχρι σήμερα να κλειστούν στις φυλακές χωρίς κατηγορίες πάνω από 3.700 άμαχοι.

Το νεαρότερο θύμα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων αυτήν τη βδομάδα ήταν ένα αγοράκι μόλις 12 ετών, που χτυπήθηκε στο στήθος από ισραηλινά πυρά το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα στον στρατό και σε κατοίκους του χωριού Μπέιτα, που βρίσκεται νότια της Ναμπλούς.

Η βία των κατοχικών αρχών συνεχίστηκε και την Παρασκευή, όταν σε εισβολή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Aqabat Jabr της Χεβρώνας σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ένας 22χρονος Παλαιστίνιος.

Υπολογίζεται ότι μόνο από τις 7 Οκτώβρη οι κατοχικές αρχές και Εβραίοι έποικοι έχουν δολοφονήσει πάνω από 220 Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη, και από την αρχή του 2023 πάνω από 415.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ