Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Αγώνας ενάντια στις απολύσεις

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε απολύσεις και ατομικές συμβάσεις

Απο την διαμαρτυρία των εργαζομένων του ξενοδοχείου
Απο την διαμαρτυρία των εργαζομένων του ξενοδοχείου
Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω είναι οι εργαζόμενοι στο «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ», που πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες απολύσεις δύο συναδέλφων τους.

Με πανό και συνθήματα, για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στο απαράδεκτο καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στο ξενοδοχείο, όπου υποχρεώνονται, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας μέσω των οποίων παραιτούνται από οικονομικά και θεσμικά δικαιώματα τους. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού Χ. Κατσώτης, ενώ διά της απουσίας της έλαμψε και πάλι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Παρά τις εργοδοτικές πιέσεις, υπάρχουν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο που αρνήθηκαν να απεμπολήσουν τα κεκτημένα τους, ενώ οι δυο απολύσεις αντιμετωπίζονται σαν προοίμιο κι άλλων που θα ακολουθήσουν. Να σημειωθεί, ότι η κατάσταση που επικρατεί στο ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, όταν το μάναντζμεντ ανέλαβε ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη . Ο νέος εργοδότης, έβαλε πρώτο στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας με την απόλυση ή την υποχρεωτική παραίτηση 70 εργαζομένων , ενώ έκανε περικοπές σε επιδόματα που οι εργαζόμενοι έπαιρναν πάνω από 16 χρόνια. Για το συγκεκριμένο θέμα, η ΓΣΕΕ σε επιστολή της τονίζει, ότι τα επιδόματα που έπαιρναν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συμψηφιστούν στο νόμιμο μισθό τους. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι η τακτική της εταιρίας θεωρείται καταχρηστική, ενώ η αποδοχή από κάποιους εργαζόμενους των ατομικών συμβάσεων βρίσκει τη ΓΣΕΕ αντίθετη.

Εν τω μεταξύ, ερωτηματικά έχει προκαλέσει η κυκλοφορία μέσα στο ξενοδοχείο πανομοιότυπων εντύπων - δηλώσεων παραίτησης από το σωματείο εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ