Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δυναμώνει ο αγωνιστικός πόλος

Η μεγάλη άνοδος της συμμετοχής των φοιτητών και σπουδαστών στις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και η σταθερή ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας είναι τα σημαντικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τα φετινά αποτελέσματα. Η ΠΚΣ αυξάνει τις ψήφους της στα ΑΕΙ κατά 1.652 και το ποσοστό της κατά 0,7%, ενώ αντίστοιχα αυξάνει τις ψήφους της και στα ΤΕΙ κατά 287, διατηρώντας το ποσοστό της σε σχέση με πέρσι.

«Οι φοιτητές και σπουδαστές ισχυροποιούν τον πόλο της αγωνιστικής συσπείρωσης, ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το παρόν και το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, τονίζοντας ότι «με τη συνεχιζόμενη άνοδό της η Πανσπουδαστική βρίσκεται μπροστά σε νέες δυνατότητες και ευθύνες για την αντιμετώπιση της κυρίαρχης πολιτικής, για τη συμβολή της σε νέους μαζικούς αγώνες στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ».

Παράλληλα, οι 113.918 φοιτητές και σπουδαστές που προσήλθαν φέτος στις κάλπες, σχεδόν 10.000 παραπάνω από πέρσι, δείχνουν ότι συνεχίζεται και στις φετινές εκλογές η αυξημένη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών και δίνουν απάντηση σ' αυτούς που έσπευσαν και φέτος, όντας εκτός τόπου και χρόνου, να μιλήσουν για το «μεγαλείο της αποχής».


Για άλλη μια χρονιά, επίσης, η Πανσπουδαστική έδωσε στη δημοσιότητα εγκαίρως τα πλήρη αποτελέσματα από το σύνολο των συλλόγων, ενώ οι άλλες παρατάξεις προτίμησαν να αφαιρέσουν από το τελικό αποτέλεσμα κάποιους συλλόγους ώστε να φανεί ένα αποτέλεσμα πιο ευνοϊκό γι' αυτές, πέραν άλλων «μαγειρεμάτων» που μπορεί να γίνονται.

Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, σε μεμονωμένες περιπτώσεις συλλόγων, ιδρυμάτων και πόλεων, η επιτυχία της Πανσπουδαστικής είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εκτός από τα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε στους πίνακες, αξίζει να παραθέσουμε ότι η ΠΚΣ κατέκτησε την πρώτη θέση και αυτοδυναμία στα ΔΣ των Συλλόγων Νηπιαγωγών Αθήνας και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας.

Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός της Πανσπουδαστικής όταν βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα από τις κάλπες του συλλόγου Νομικού Αθήνας. Εκεί, λοιπόν, με μια αύξηση 70 ψήφων (2,15% σε ποσοστά) έφτασε να αναδειχτεί σε δεύτερη δύναμη, πίσω από τη ΔΑΠ, αφήνοντας την ΠΑΣΠ στην τρίτη θέση. Μεγάλη ήταν επίσης η άνοδός της στη Φιλοσοφική της Αθήνας, όπου με 100 ψήφους παραπάνω από πέρσι αυξάνει το ποσοστό της κατά 2,25%. Για τις πολλές ακόμα επιτυχίες της στα ΑΕΙ θα αναφερθούμε και σε επόμενα δημοσιεύματα.

Παράλληλα, σε πολλούς συλλόγους των ΤΕΙ αναδείχτηκε ή διατήρησε τη δεύτερη θέση, και συγκεκριμένα στους: ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΕΥΠ Αθήνας, ΣΕΥΠ Πάτρας, ΣΤΕΓ Καλαμάτας, ΣΤΕΦ Λαμίας.





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ