Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Μαϊμού» - 35ωρο και ψηφοθηρία

Εκδήλωση για το «35ωρο» στις συγκοινωνίες και διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Ψηφοθηρία και μάλιστα με 35ωρο - «μαϊμού» επιχείρησαν να κάνουν χτες εκπρόσωποι της κυβέρνησης, με την αγαστή συνεργασία του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, σε φιέστα που διοργάνωσε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, για να παρουσιάσει μελέτη, με θέμα τις «επιπτώσεις από την εφαρμογή του 35ωρου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας».

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, αποκαλύφθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κυβέρνηση, εργοδοσία και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χρησιμοποιούν σαν «Δούρειο Ιππο» το 35ωρο - «μαϊμού» για να εξυπηρετήσουν τον τριπλό στόχο: Ανατροπή του 8ωρου, εξασφάλιση νέων προνομίων στην εργοδοσία και υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας θεώρησε ότι η εφαρμογή του 35ωρου στις συγκοινωνίες πρέπει να συνοδευτεί από την εφαρμογή των διατάξεων του αντεργατικού νόμου για τη διευθέτηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας! Μόνη της αυτή η αναφορά ακυρώνει οποιαδήποτε μείωση του χρόνου εργασίας.

Τη φιέστα «άνοιξε» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ανδρ. Κολλάς, ο οποίος επιχείρησε μεθοδικά να «περάσει» την άποψη ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποδέχονται την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση του 35ωρου - «μαϊμού». Στο ίδιο πνεύμα, μίλησε και ο συγκοινωνιολόγος Σπ. Βούγιας, ως ειδικός σύμβουλος της ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν για την εφαρμογή του 35ωρου και για το λόγο αυτό τους ...κάλεσε - στο όνομα και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - να συμβάλουν στο κόστος εφαρμογής του 35ωρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ