Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΘ
Το συλλαλητήριο θα γίνει!

Απέτυχε προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ για ματαίωση συλλαλητηρίου ενάντια στην ανεργία

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, να ματαιώσει το συλλαλητήριο για την ανεργία, που είχε αποφασιστεί για τις 17 Φλεβάρη, σε προηγούμενη ολομέλεια. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τρίτη 22 Φλεβάρη, με το ίδιο αγωνιστικό - διεκδικητικό περιεχόμενο.

Με διάφορα επιχειρήματα περί δήθεν αποτυχίας της κινητοποίησης, καταβλήθηκε προσπάθεια να ματαιωθεί το συλλαλητήριο, με απώτερο στόχο να μη βλαφτεί το προεκλογικό προφίλ της κυβέρνησης. Η προσπάθεια όμως αυτή προσέκρουσε στη σθεναρή στάση και την επιμονή της «Εργατικής Ενότητας», των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Η ΠΑΣΚΕ υποχρεώθηκε να «ανακρούσει πρύμναν» και να δεχτεί την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου με το αρχικό διεκδικητικό πλαίσιο και όχι το «άχρωμο» πλαίσιο που παρουσίασαν ορισμένα στελέχη της.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο γραμματέας του ΕΚΘ, Θόδωρος Κυριακίδης, όσο και το μέλος της διοίκησης Βασίλης Ρέβας υπογράμμισαν τις μεγάλες ευθύνες που θα φέρουν απέναντι στους εργαζόμενους όσοι επιδιώκουν τη ματαίωση του συλλαλητηρίου. Προειδοποίησαν πως θα καταγγείλουν στους εργαζόμενους και το λαό αυτή την πράξη. Τόνισαν ακόμα ότι η ταξική πάλη δε σταματά με την προκήρυξη των εκλογών, ενώ ποτέ η επιτυχία μιας κινητοποίησης δεν είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη.

Ο Θ. Κυριακίδης μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας, μας δήλωσε: «Η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ δεν καρποφόρησε. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή σκοπό είχε, όπως έγινε και με την κινητοποίηση για τη ΔΕΘ και μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις, να μη χαλάσει το προφίλ της κυβέρνησης. Μπροστά στον κίνδυνο να καταγγελθούν ανοιχτά στην εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και προχώρησαν στην αναβολή του συλλαλητηρίου μόνο κατά 5 μέρες. Εμείς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει και συμπεριλαμβάνει την ανάδειξη των ευθυνών της κυβέρνησης, αλλά και των δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό μονόδρομο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ