Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Γυναικείος χρωστήρας

Στην γκαλερί «Στίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή), εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες έκθεση της Μαρίας Αναστασίου. Πρόκειται για έργα μεικτής τεχνικής, στα οποία η ζωγράφος χρησιμοποιεί διάφορα υλικά όπως άμμο, κερί, βινυλικά χρώματα, διαβρωμένα ξύλα και σίδερα που έχει επιλέξει από το φυσικό χώρο. Η απόλυτη απουσία ανθρώπινης μορφής καταλήγει να υπαινίσσεται το αντίθετο, καλώντας το βλέμμα να διανύσει εσωτερικότερους δρόμους ατενίζοντας ήλιους - πλανήτες που λειτουργούν σαν νοηματικοί κώδικες, στο κέντρο φωτεινών ή εσπερινών τοπίων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Ιούνη.

«Ανθρωποι» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Τζένης Βενέρη που παρουσιάζεται έως τις 27 Απρίλη στο πολιτιστικό συγκρότημα «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία, 6ος όροφος). Οπως γράφει η Αθηνά Σχινά «Η ζωγράφος παρουσιάζει μια σειρά πορτρέτων και σωμάτων που αφορούν τις επικοινωνιακές συνισταμένες του βλέμματος στο χώρο και το χρόνο. Τα πρότυπά της διαθέτουν ενάργεια και αμεσότητα, κίνηση και "ομιλητικότητα"». Στον ίδιο χώρο στον 7ο όροφο παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής της Γιώτας Σκαρβέλη.

«Γοργόνες... άλλοτε και τώρα» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Μαρίνας Πετρή που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου).

Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη), η έκθεση ζωγραφικής της Αρτεμης Μουρατίδου. Τίτλος της «Κύκλοι ζωής». Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα, για την οποία σημειώνουν: «Η ζωγράφος κοιτά με φιλοσοφημένη ματιά τη ζωή και τους αέναους κύκλους της. Αφουγκράζεται το χρόνο, παίζει, αναπολεί, ονειρεύεται και καταθέτει τις προσωπικές εμπειρίες της για τη γέννηση και τη μητρότητα, την πορεία της γυναίκας και τους προβληματισμούς της». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου.

Η καινούρια δουλιά της ζωγράφου Βανέσσας Αναστασοπούλου παρουσιάζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από οργανικό μικροσκοπικό υλικό - φυτικό και ανθρώπινο - δημιουργούν εικόνες ενός ενδιάμεσου κόσμου, όπου η αυθεντία της επιστήμης συναντά το φόβο του άγνωστου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Απρίλη.

Στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Βερτσώνη. Η ζωγράφος μέσα από τοπία και νεκρές φύσεις, παρουσιάζει μια δουλιά βασιζόμενη στην τεχνική της ελαιογραφίας. Τα χρώματα, με έντονες, καθαρές, φορμαλιστικές διαβαθμίσεις, εμπλέκονται αρμονικά στον καμβά, δημιουργώντας συνθέσεις γεωμετρικές, τοπία υπαρκτά ή ονειρικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ