Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δύναμη του «Ρ»

Για τον «Ρ» υπάρχει μια αλήθεια, που όσο πιο πολλοί την κάνουν κτήμα τους, τόσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτά, τόσο περισσότερη ενέργεια απελευθερώνεται για τη λαϊκή πάλη. Είναι η κυκλοφορία του, η αύξησή του. Οσο περισσότερο αυξάνουν οι αναγνώστες του, τόσο περισσότερη αλήθεια απελευθερώνεται, τόσο περισσότερες λαϊκές δυνάμεις ενεργοποιούνται και μπαίνουν στη διαδικασία για μια αγωνιστική στάση, πράγμα που καθόλου δεν αρέσει σε αυτούς οι οποίοι θέλουν ανθρώπους με υποταγμένες συνειδήσεις στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Η πιο αποφασιστική απάντηση λοιπόν στους διώκτες του «Ρ», τον Γιαννόπουλο, την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη, είναι η ενίσχυση της κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές, που προχτές το βράδυ, με τη μαχητική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στήριξης του «Ριζοσπάστη», σήκωσαν ψηλά τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου και διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη φίμωση του «Ριζοσπάστη», έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα που λέει ότι ο «Ριζοσπάστης» δε φιμώνεται, γιατί δε θα το επιτρέψουν αυτοί, ακόμη και αν οι διώκτες του πασχίζουν να πνίξουν την ελεύθερη φωνή του. Δε θα το επιτρέψουν με τον αγώνα τους, αλλά και με την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είναι επίσης ένας αγώνας διαρκής και καθημερινός. Με τον τρόπο αυτό η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του «Ριζοσπάστη» ακυρώνεται και η όποια δίωξη σε βάρος του γίνεται ανενεργός, αφού ο αντικειμενικός σκοπός αυτών που υποκινούν τις διώξεις, προκειμένου να περιορίσουν το «Ριζοσπάστη», τη φωνή και την επιρροή του ΚΚΕ, πέφτει έτσι στο κενό.

Ο«Ριζοσπάστης» στηρίζεται σε μια αστείρευτη δύναμη, τις πηγές της οποίας οι διώκτες του θέλουν στερέψουν. Είναι ο καθημερινός σύντροφος των ανθρώπων της δουλιάς και του αγώνα, των ανθρώπων που μοχθούν για να κατακτήσουν τη ζωή που τους ανήκει. Εχει ζωντανή σχέση με τους ανθρώπους που τον διαβάζουν, μια σχέση ζωής, που δεν αλλοιώνεται ούτε και με τις πιο σκληρές συνθήκες διώξεων. Αυτοί που βάζουν στο στόχαστρό τους το «Ριζοσπάστη», συνειδητοποιώντας αυτή τη σχέση, πασχίζουν να την εκμηδενίσουν, γιατί σ' αυτήν βλέπουν τη δύναμη αντίστασης στα συμφέροντα και τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Οι αλήθειες αυτές πονάνε τα όποια φερέφωνα της κυβερνητικής εξουσίας, που κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν, ή και να θάψουν ακόμη, το κίνημα συμπαράστασης που έχει ξεσηκωθεί με αφορμή τη σωρεία διώξεων κατά του «Ριζοσπάστη» από τον κατ' ευφημισμό «υπουργό Δικαιοσύνης». Για το λόγο αυτό προσπαθούν να πνίξουν τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις οι οποίες προέρχονται από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προχτεσινό παλλαϊκό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, για τα τηλεοπτικά κανάλια δε συνέβη ποτέ, ενώ για τις εφημερίδες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ήταν ένα μονόστηλο. Δε θα καταφέρουν όμως να κάνουν τίποτα, όσο η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» ανεβαίνει, όσο η φωνή της αλήθειας φθάνει σε περισσότερους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ