Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Blade II»

Το αίμα που τρέχει στις φλέβες του Μπλέιντ (Γουέσλι Σναπς) είναι μισό ανθρώπινο και μισό βαμπίρ. Εχει όλη τη δύναμη των βαμπίρ και καμία από τις αδυναμίες τους. Είναι τρομακτικά γρήγορος. Κάνει πάντα το σωστό και για να χαλαρώσει από την κούραση της μέρας πίνει λίγο αίμα. Και φυσικά δε νιώθει καθόλου μειονεκτικά γι' αυτή του την ανάγκη.

Οπως κάθε πλασματικός «σούπερ ήρωας» που σέβεται την κινηματογραφική του υπόσταση έτσι και ο «βαμπιράνθρωπος» Μπλέιντ προσγειώθηκε στη μεγάλη οθόνη ευτυχώς μόνο για δυο ώρες, μ' έναν και μοναδικό σκοπό, να εκδικηθεί και φυσικά να σώσει την ανθρώπινη γενιά από κάποιον καινούριο εχθρό, αυτή τη φορά φανταστικό. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε και χωρίς να δείτε την ταινία. Προκειμένου να νικήσει τον εχθρό πρέπει να βρει συμπολεμιστές να φτιάξουν καινούρια όπλα, να στήσουν φονικές παγίδες και μετά όλοι μαζί να αρχίσουν να σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Εχοντας στο μυαλό τους το «καλό», τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Αφού περάσαμε με αρκετή υπομονή την πρώτη πολεμική κινηματογραφική περίοδο του φοβισμένου Χόλιγουντ που όλα θύμιζαν πεδίο μάχης και κάθε Σαββατοκύριακο η μεγάλη οθόνη χρωματιζόταν με ανθρώπινο αίμα και βομβαρδιζόταν από όπλα της νέας τεχνολογίας, φέρνοντας στο νου του ταλαιπωρημένου θεατή ξεχασμένους αλλά και πρόσφατους πολέμους.

Τολμήσαμε να σκεφτούμε ότι κάπου εδώ, αφού καλοκαιριάζει σιγά σιγά, θα δούμε το τέλος των πολεμικών ταινιών, που έμοιαζαν όλα μια καλή δικαιολογία, με μοναδικό σκοπό να ξετρυπώσουν ανύπαρκτους εχθρούς και να μας κουράζουν χωρίς λόγο.

Κάναμε όμως λάθος, αφού εξαντλήθηκαν οι πραγματικοί εχθροί, τώρα φτιάχνουν φανταστικούς ακόμα πιο δυνατούς ακόμα πιο επικίνδυνους κι αδίστακτους. Ολοι όμως έχουν έναν κοινό στόχο, τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους...

Το «Blade II» διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σας κάνουν να σιχαθείτε το ανθρώπινο γένος γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να την αγνοήσετε και να κάνετε λίγο υπομονή για καλύτερες κινηματογραφικές μέρες.

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2001.

Σκηνοθεσία Γκιγέρκο Ντελ Τόρο.

Με τους Γουέσλι Σνάιπς, Κρις Κριστόφερσον, Ρον Πέρλμαν, Λεονόρ Βαρέλα, Νόρμαν Ρίντους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ