Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΣ - ΜΠΛΕΡ - ΣΑΡΟΝ
Οι βρικόλακες του νεοφασισμού

Μία δολοφονική επίθεση ενάντια σε μια χώρα θεωρείται ένα έγκλημα που προκαλεί τον αποτροπιασμό. Μα όταν το έγκλημα αυτό είναι «ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο» τότε προκαλεί την απέχθεια, την οργή, την αγανάκτηση. Κι ένα τέτοιο έγκλημα «ειδεχθές και επαναλαμβανόμενο» είναι η βάρβαρη σφαγή που γίνεται σήμερα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από τον Αριέλ Σαρόν με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δυστυχώς, τούτη τη στιγμή, στο έμπα του 21ου αιώνα, ο ταγός του Ισραήλ, ο Α. Σαρόν που γλίτωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα, έχει μεταβληθεί σ' ένα βρικόλακα του νεοφασισμού και δηλώνει ξεδιάντροπα πως αν δε ρουφήξει το αίμα του παλαιστινιακού λαού ίσαμε την τελευταία ρανίδα, δε θα ησυχάσει. Και μπροστά στα μάτια των «πολιτισμένων ηγετών», των ΗΠΑ και της ΕΕ με μια πρωτοφανή αγριότητα και απάνθρωπη βαρβαρότητα σφαγιάζει το λαό της Παλαιστίνης. Φαίνεται πως η ιστορία δε διαπέρασε το δέρμα ορισμένων Εβραίων, που ακόμα πάνω του διακρίνεται ο «αριθμός» της χιτλερικής θηριωδίας, καθώς επίσης και του σφαγέα Α. Σαρόν, ώστε δίχως ενδοιασμό και ντροπή να διαπράττουν τα ίδια απαίσια ναζιστικά εγκλήματα.

Και πέραν από αυτό να πασκίζουν, με κάθε τρόπο και μέσο, να εξαφανίσουν τη δίκαιη αντίσταση των Παλαιστινίων για να σταματήσουν τη γενοκτονία που διαπράττουν οι Εβραίοι σε βάρος τους.

Είναι αδιανόητο τούτοι οι χιτλερικοί βρικόλακες, δίχως να σέβονται τη διεθνή νομιμότητα, το δίκιο του πολέμου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, με θράσος και αναισχυντία να έχουν βάλει σημάδι όχι μόνο τους Παλαιστίινιους μαχητές, αλλά αδιάκριτα και κάθε άμαχο, είτε είναι άντρας ή γυναίκα, γέρος ή νέος, ανήμπορος ή αθώο μωρό στην κούνια. Είναι απαράδεχτο να βλέπεις αυτά που διαδραματίζονται σε τούτη την περιοχή και είναι ντροπή να διαπιστώνεις πως οι «μεγάλοι» των ΗΠΑ και της ΕΕ, να καμώνονται το λυπημένο, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να παραμένουν βουβοί θεατές και να νίπτουν τα χέρια τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι

Είναι απαράδεκτο να επιμένουν να αγνοούν πως οι δυο αυτοί λαοί - Παλαιστίνιοι και Ισραηλίτες - ζουν σε μια εναγώνια προσμονή να δουν επιτέλους το τέλος αυτής της τραγωδίας που άλλοι δημιουργούν παρά τη δικιά τους θέληση. Κι είναι εγκληματικό να μην τους αφήνουν να ζήσουν ειρηνικά και να χαίρονται τη ζωή αδελφωμένα.

Μα, οι λαοί όλου του πλανήτη μας, σήμερα, έχουν πια κατανοήσει ποιοι είναι οι κύριοι αίτιοι, οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων. Εχουν αποχτήσει συνείδηση του ρόλου και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν αυτές τις εντάσεις και στήνουν αυτούς τους βρόμικους πολέμους, όπως στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και τώρα στην Παλαιστίνη.

Τούτο το μακελειό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ενάντια στο Ισραήλ και έχει δυναμώσει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σ' όλους τους λαούς της Υδρογείου, από τη μια άκρη ίσαμε την άλλη. Μάλιστα τέτοια είναι η παγκόσμια κατακραυγή των λαών που ευαισθητοποίησε κι αυτούς τους βετεράνους του πολέμου στο Βιετνάμ (WAWAI) και τους έκανε να στείλουν μια έκκληση προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες τονίζοντας:

«... Ως βετεράνοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, γνωρίζουμε τι σημαίνει να έχετε διαταχθεί να επιτεθείτε κατά ενός λαού που παλεύει για τη γη και την ελευθερία του», και στη συνέχεια η έκκληση καταλήγει: «Σας καλούμε να μην υπακούσετε στις διαταγές και να σταθείτε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, όπως κι εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον πόλεμο δίχως όρια, που οι ΗΠΑ κραδαίνουν ενάντια σ' όλους τους λαούς του κόσμου». («Ρίζος» 7/4/2002, σελ. 32)

Και δεν είναι μόνο οι βετεράνοι του πολέμου στο Βιετνάμ που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του σφαγέα Σαρόν και όλων όσοι βρίσκονται πίσω από αυτόν, αλλά κι εκείνοι που ποθούν να ζουν οι άνθρωποι λεύτεροι, και αδελφωμένοι, ειρηνικά σ' έναν κόσμο δίχως πόλεμο.

Σήμερα, απλοί άνθρωποι, οργανώσεις, προσωπικότητες καλής θέλησης έχουν κινητοποιηθεί και πιέζουν να παρθούν μέτρα, αποτελεσματικά, για να σταματήσει η βάρβαρη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού. Και είναι γενική και παγκόσμια η απαίτηση όχι μόνο να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά να δημιουργηθεί άμεσα και δίχως καθυστέρηση ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Σταύρος ΚΑΛΦΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ