Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γρίφος το φινάλε

Και εκεί που όλοι νομίζαμε ότι η «αιώνια» κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα ήταν απλά ένα παιχνίδι γοήτρου, ξαφνικά όλα άλλαξαν αφού τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για τη δεύτερη θέση. Πάντως η 26η αγωνιστική, τελευταία της κανονικής περιόδου, θα κρίνει το μέλλον και στην ουρά.

Στο Κυριακάτικο ντέρμπι λοιπόν του ΟΑΚΑ τα πάντα μπορεί να αλλάξουν ή να παραμείνουν και ίδια. Βλέπετε ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το τι μέλλει γενέσθαι με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα που είχε διακοπεί υπέρ του Παναθηναϊκού όταν το σκορ ήταν 62-52 υπέρ των «πρασίνων». Αν παραμείνει έτσι το σκορ και οι «ερυθρόλευκοι» επικρατήσουν στο ΟΑΚΑ με πάνω από δέκα πόντους, τότε καταλαμβάνουν αυτοί τη δεύτερη θέση. Αν όμως η αρμόδια αρχή της διοργάνωσης του πρωταθλήματος πάρει απόφαση να κατοχυρωθεί ο πρώτος αγώνας στον Παναθηναϊκό με 20-0 τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει με πάνω από αυτούς τους πόντους τον «άσπονδο» φίλο του. Ο ΕΣΑΚΕ πάντως την απόφασή του θα την εκδώσει μετά τον αγώνα της Κυριακής. Βέβαια, για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο αυτό το δικαστικό μέτωπο καθώς υπάρχει και ένσταση του Πανιωνίου για το εκπρόθεσμο καλάθι του Μποντίρογκα στον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Σπουδαία μάχη όμως υπάρχει και για την παραμονή στην κατηγορία, όπου ΚΑΟΔ και Νήαρ Ηστ παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς. Η ομάδα της Καισαριανής σε περίπτωση που επικρατήσει εντός έδρας του Αμαρουσίου μένει στην Α1. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ευελπιστούν και σε ήττα του ΚΑΟΔ στην Πυλαία.

Πάντως, εξαιτίας των διαδικαστικών καθυστερήσεων του ΕΣΑΚΕ, δημιουργείται ενδιαφέρον και στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή, αφού εάν νικήσουν οι γηπεδούχοι και δικαιωθούν και από την ένσταση κατά του Παναθηναϊκού τότε καταλαμβάνουν αυτοί την τέταρτη θέση.

Το πρόγραμμα: Ηράκλειο - Αρης (Λίντο 17.00), Ιωνικός ΝΦ - Περιστέρι (Ιωνικού 17.00), Ηρακλής - Πανιώνιος (Ιβανώφειο 17.00), ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ (Πυλαία 17.00ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤ 1), Νήαρ Ηστ - Μαρούσι (Καισαριανή 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Δάφνη - ΑΕΚ (Δάφνης 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ 20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ