Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για την κακοποίηση ζώων

Με αφορμή την υπόθεση του τραγικού θανάτου ενός σκύλου στην Αράχωβα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρία από φιλοζωικές οργανώσεις, που κατήγγειλαν την κακοποίηση ζώων και ζήτησαν να διερευνηθεί σε βάθος και αυτή η υπόθεση.

Πάντως, μια δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στο ζώο δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από την αρχική εικόνα μετά τις δηλώσεις κτηνιάτρου που είχε αρχικά εξετάσει το άτυχο χάσκι, ο οποίος επιμένει ότι το ζώο έπεσε θύμα βασανισμού από κάποιον δράστη που το κακοποίησε με μεταλλικό αντικείμενο.

Τώρα η καινούργια εξήγηση που δίνεται από τις κρατικές αρχές είναι ότι ο σκύλος δέχθηκε επίθεση από αγέλη άλλων αδέσποτων σκύλων, που φέρεται να διαπιστώθηκε από κάμερες που υπήρχαν στην κωμόπολη. «Από την έρευνα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ύποπτος από την περιοχή, ή γενικότερα ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου. Πάντως, τα ερωτήματα από τις διαφορετικές γνωματεύσεις παραμένουν.

Επίσης στην Ξάνθη συνελήφθη από αστυνομικούς το μεσημέρι της Κυριακής ένας άνδρας που σε αγροτική περιοχή είχε νωρίτερα πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο έναν ποιμενικό σκύλο, τον οποίο και τραυμάτισε θανάσιμα. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες χτυπήθηκε το ζώο, τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ωστόσο αναφέρουν ότι ο σκύλος ανήκε στον δράστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ