Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το καθεστώς του τρόμου

«Ευτυχώς ήταν δυστύχημα» η σύγκρουση του αεροπλάνου στον ουρανοξύστη του Μιλάνου. Και αν δεν ήταν;

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
«Ξύπνησαν οι μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου» - «Ζωντανός ο εφιάλτης της τρομοκρατίας» - «Η συντριβή του "Πάιπερ" τρομοκράτησε ΗΠΑ και Ευρώπη». Ενδεικτικοί τίτλοι από τις χτεσινές εφημερίδες για το δυστύχημα σε ουρανοξύστη του Μιλάνου. Αλλά γιατί πάγωσε η ανθρωπότητα;

Κυρίως γιατί φοβάται την «οργή» του «Μεγάλου Αδελφού» της νέας τάξης. Μπορεί να ξεσπάσει, χωρίς άλλη κουβέντα, στα κεφάλια όποιων θεωρήσει «τρομοκράτες». Οι λαοί γνωρίζουν την οργισμένη αντίδραση των αφεντικών του πλανήτη. Χιλιάδες αεροπλάνα θα σηκωθούν από παντού και θα ισοπεδώσουν τη χώρα που θα θεωρηθεί ύποπτη για ανοχή στην «τρομοκρατία».

Οι πλανητικοί δυνάστες, ταυτόχρονα, θα τυλίξουν με νέα δεσμά τους λαούς, μέσω της δραστικής συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ενίσχυσης της αστυνομοκρατίας. Από τη σκοπιά αυτή έχει πετύχει τους στόχους της η «επιχείρηση της 11ης Σεπτέμβρη»: Εχει συμβάλει τα μέγιστα για την εγκαθίδρυση ενός κλίματος και καθεστώτος τρόμου πάνω από τους λαούς.

«Ευτυχώς ήταν δυστύχημα». Και αν δεν ήταν; Και αν ήταν -λέμε τώρα- μια προβοκάτσια; Η συντήρηση του «αντιτρομοκρατικού πολέμου» χρειάζεται «αφορμές»... Και αν δεν υπάρχουν «πρέπει» να «ανακαλυφθούν»...

Οι άνθρωποι πυροβολούνται ενώ παραδίδονται. Σπίτια κατεδαφίζονται, ενώ οι άνθρωποι είναι ακόμα μέσα. Οι άμαχοι χρησιμοποιούνται ως ασπίδες στα τάγματα θανάτου... Είκοσι τρία μερόνυχτα κρατάει η πρωτοφανής θηριωδία και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Και βέβαια «δε φεύγουν». Αντίθετα, οχυρώνουν τους «έποικους».

Η αποκάλυψη όμως του αποτρόπαιου εγκλήματος, η «πέραν πάσης φαντασίας» σφαγή στην Τζενίν, η επίδειξη βαρβαρότητας στο Ναό της Γέννησης.., σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους φονιάδες. Εχουν στιγματιστεί ανεξίτηλα στη συνείδηση των λαών. Δεν ξεφεύγουν βέβαια οι ισχυροί προστάτες τους.

Κακόγουστο αστείο. Η οικονομία είναι το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης Σημίτη. Η εξαπάτηση δεν είναι, πλέον, καθόλου εύκολη και η κοινωνική συναίνεση διόλου δεδομένη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ