Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Θα χειροτερέψει η κοινωνική ασφάλιση»

Με το μοντέλο Θάτσερ παρομοίασε την κυβερνητική πολιτική ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος

«Δεν μπορεί κρίνονται τα μέτρα Ρέππα με τη λογική του μικρότερου κακού. Η προοπτική με βάση αυτά τα μέτρα είναι να χειροτερέψει η κοινωνική ασφάλιση», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος, μιλώντας χτες το απόγευμα στο 4ο Συνέδριο της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μείωση, διάβρωση, καθήλωση, αποσάθρωση». Σημείωσε ότι είναι κρίσιμο το επόμενο διάστημα και οι αγώνες που γίνονται. Ενώ ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε τη νέα "ορθοδοξία" που αναπτύσσεται στη χώρα μας και στην Ευρώπη, που έχει οριακές διαφοροποιήσεις από το μοντέλο της Θάτσερ».

Το 4ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΔΟΘ ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 550 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 60 πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο. Στη διάρκεια των εργασιών του θα συζητηθούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης κλπ.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΟΘ του ΚΚΕ απηύθυνε ο Σ. Ζαριαννόπουλος, ο οποίος σημείωσε τη βεβαιότητα του Κόμματος πως «η ενίσχυση της ταξικής αντίληψης μέσα στις γραμμές και του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος της Θεσσαλονίκης θα γίνει έτσι κι αλλιώς, διότι αυτή η αντίληψη εκφράζει μια πραγματική και συνεχώς διευρυμένη αντίθεση και της ελληνικής κοινωνίας, την αντίθεση ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια, την κοινωνικοποίηση της εργασίας από τη μια και την καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της από την άλλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ