Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Σίγουρα δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια!

ΜΙΛΑΝΟ.-

Ανακούφιση για την ιταλική κυβέρνηση, κατήφεια και εκνευρισμός στην Ουάσιγκτον, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ήθελε πολύ να είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία επιστροφή, αλλά και να διευρυνθεί ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».

Πάντως, η συντριβή του μικρού επιβατηγού «Πάιπερ» ήταν ατύχημα και πια οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν εάν επρόκειτο για ατύχημα ή αυτοκτονία του πιλότου, του Λουίτζι Φαζούλο, που η πρόσκρουσή του στον εντελώς άδειο πύργο της «Πιρέλι» -διεξάγονται εργασίες ανακαίνισής τους - στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 29, τρεις εκ των οποίων εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Το αεροσκάφος, που προερχόταν από την Ελβετία, εξέπεμψε σήμα SOS για τεχνικό πρόβλημα, πιθανότατα στο σύστημα προσγείωσης και έκανε κύκλους στον αέρα προτού «καρφωθεί» στο κτίριο. Η συνομιλία του Φαζούλο με τον πύργο ελέγχου αποκαλύπτει μια ανατριχιαστική ακολουθία γεγονότων. Ωστόσο δε δίνει σαφή απάντηση όσον αφορά το γιατί το τετραθέσιο αεροσκάφος έπεσε πάνω στον ουρανοξύστη του Μιλάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ