Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Επισημοποιήθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα

Δημοσιεύτηκε χθες η ΠΝΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στη Super League μέχρι 10/2/2024

Eurokinissi

Δημοσιεύτηκε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που επιβάλλει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στη Super League για δύο μήνες, μέχρι τις 12 Φλεβάρη 2024, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επεισοδίων στα γήπεδα, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το κλειστό του Ρέντη. Μέτρων για άλλη μια φορά ενταγμένων στη λογική της ανακύκλωσης γνωστών και αποτυχημένων αντίστοιχων «συνταγών» που έχουν εφαρμοστεί τόσο από τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, και τα οποία όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις δεν λύνουν το πρόβλημα, καθώς αφήνουν στο απυρόβλητο την αιτία του: Την κυριαρχία της επιχειρηματικής δράσης και τον ανταγωνισμό πολύπλευρων συμφερόντων στον αθλητισμό.

Και επίσημα από χθες, λοιπόν, με την ΠΝΠ, οι αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου (για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας) θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων μέχρι τις 12 Φλεβάρη. Το μέτρο επεκτείνεται και στη Super League 2 όσον αφορά τους αγώνες των β' ομάδων της κατηγορίας τις οποίες διατηρούν ΠΑΕ της Super League, καθώς επίσης σε ενδεχόμενους φιλικούς αγώνες στους οποίους θα αγωνίζονται ομάδες από τη Super League ή β' ομάδες τους.

Επιπλέον, κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα μόνο για 10 εκπροσώπους της στο γήπεδο, με εξαιρούμενους τους αξιωματούχους που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα της εκάστοτε αναμέτρησης. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, αν κάποια ομάδα παραβεί τη νομοθεσία και έχει κόσμο στις εξέδρες, κινδυνεύει με πλήρη αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου.

Το τελευταίο σημείο πάντως εγείρει ερωτήματα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του, καθώς βάσει του περιβόητου αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, που ορίζουν η UEFA και η FIFA και το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από τις ελληνικές κυβερνήσεις, τέτοιου είδους ποινές ορίζονται μόνο από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από την πολιτεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ