Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ισχυρότατη έκρηξη σε κτίριο με ναυτιλιακές εταιρείες

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε περίπου στη 1.20 χτες τα ξημερώματα, σε κτίριο όπου στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά.

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό που άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του 7ώροφου κτιρίου, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε κατάστημα υποδημάτων που βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ μικρότερες ζημιές υπέστησαν καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 150 - 300 μέτρων από το σημείο. Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φιτίλι, με τον εκρηκτικό μηχανισμό να έχει τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο. Είναι ενδεικτικό ότι από την έκρηξη της βόμβας προκλήθηκε κρατήρας 45 εκατοστών. Πιθανολογείται ότι στόχος ήταν μία από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες που στεγάζονται στο κτίριο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει το τετράγωνο. Στο ίδιο σημείο είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός το 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ