Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Τελευταίο «χαρτί» για τρεις

Την ευρωπαϊκή τους συνέχεια διεκδικούν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική των ομίλων

Το τελευταίο τους «χαρτί» για συνέχιση της φετινής τους ευρωπαϊκής πορείας παίζουν σήμερα ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες έχασαν την ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση, τους μένει λοιπόν ο στόχος της κατάληψης της 3ης θέσης στους ομίλους τους, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο Conference League.

ΑΕΚ: Το πιο δύσκολο έργο

Την πιο δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ, που καλείται να μείνει όρθια στην «Αμστερνταμ Αρίνα» με αντίπαλο τον Αγιαξ. Οι δύο ομάδες στοχεύουν στην 3η θέση, με την «Ενωση» να έχει το πάνω χέρι βαθμολογικά, αφού ευνοείται και σε περίπτωση ισοπαλίας, ενώ η νίκη είναι μονόδρομος για τον Αγιαξ, ο οποίος πάντως εμφανίζεται ανεβασμένος αγωνιστικά μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας από τον Φαν Σιπ. Σε ένα ακόμα σημαντικό ματς δεν λείπουν τα προβλήματα για τον τεχνικό της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα, καθώς απουσιάζουν ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς και ο τραυματίας Αραούχο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιόνσον. Για τον Αγιαξ θα απουσιάσουν οι Μπερχάους και Μπερχβάιν.

ΠΑΟ: «Τελικός» πρόκρισης στη Λεωφόρο

Ως τελικός για τις ευρωπαϊκές του προοπτικές λογίζεται για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την 3η θέση. Οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο, αφού τους κάνει και η ισοπαλία (είναι στο +2 από τους αντιπάλους τους), ωστόσο σύμφωνα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στόχος παραμένει η νίκη. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε τη Μακάμπι επικίνδυνη και αξιόλογη ομάδα, με ομοιογένεια, και η οποία χρειάζεται προσοχή, όπως έδειξε και το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Για τον Παναθηναϊκό αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζούρισιτς, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνεται τις τελευταίες μέρες.

Ολυμπιακός: Ορίζει την τύχη του

Κρατώντας την τύχη του στα δικά του χέρια, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο άδειο (λόγω των μέτρων της κυβέρνησης) «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη σερβική Μπάνσκα Τόπολα. Στο ντεμπούτο του νέου τους τεχνικού, Κάρλος Καρβαλιάλ, οι «ερυθρόλευκοι», θεωρητικά το φαβορί της αναμέτρησης, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες (από Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ) επιδιώκουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια. Από την άλλη η σερβική ομάδα, που κυνηγά τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι στιγμής, θέλει μόνο νίκη σ' αυτήν την κατεύθυνση. Για ένα σημαντικό ματς, που η ομάδα του είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που απαιτεί, έκανε λόγο ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες επέστρεψε ο Ποντένσε, που αποθεραπεύτηκε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιόβετιτς.

  • Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το γεγονός πως βάσει των νέων κυβερνητικών μέτρων ο αγώνας με την Τόπολα θα διεξαχθεί σήμερα χωρίς την παρουσία θεατών. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αφού στέκεται στο γεγονός πως η ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί από την UEFA μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «φωτογραφική στοχοποίηση» καλώντας σε άμεση αλλαγή της απόφασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ