Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες, διευρύνονται οι αποφάσεις συμμετοχής

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας το αγωνιστικό ραντεβού

Με τη λίστα των φορέων που συμμετέχουν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, να διευρύνεται καθημερινά, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής σε αυτό το σημαντικό βήμα για τον συντονισμό του αγώνα για να σταθεί στα πόδια του, για να συνεχίσει να ζει και να παράγει στον τόπο του.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και καλούν, μεταξύ άλλων, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας, οι 4 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας , αγροτικοί σύλλογοι, οι επιτροπές πλημμυροπαθών Ν. Σμύρνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αγίου Θωμά, Φαλάνης, ΑΤΑ, από τη Λάρισα και Φαρκαδόνας, Μ. Καλυβίων, Αμπελακίων Τρικάλων, δεκάδες εργατικά σωματεία, τα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σε Λάρισα και Καρδίτσα, ο ΣΕΠΕ Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Λάρισας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, η Ενωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, σεισμόπληκτοι από το Δαμάσι, καθώς και άλλοι μαζικοί φορείς.

Με παρακαταθήκη την πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα, που έχει αναπτυχθεί τους προηγούμενους μήνες σε όλη τη Θεσσαλία, οργανώνονται αυτές τις μέρες συνελεύσεις των πλημμυροπαθών, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής κι από άλλους φορείς και να «βουλιάξει» η κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη συζήτηση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ο οποίος, προβλέποντας ματωμένα πλεονάσματα, «τσεκούρι» στο λαϊκό εισόδημα και «ζεστό» χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν περιλαμβάνει ουσιαστικές αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς. Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει μήνυμα διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης, με αποζημιώσεις στο 100%, αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής - αντιπυρικής προστασίας, θα αποτελέσει βήμα για την συνέχεια του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ