Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αποχαιρετά τον Αλφρεντ Μάρντερ

Με ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης αποχαιρετά τον βετεράνο Αμερικανό αγωνιστή Αλφρεντ Μάρντερ. Οπως σημειώνει: «Το ΠΣΕ δέχθηκε με βαθιά θλίψη την πληροφορία για τον θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, βετεράνου ηγέτη του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ και Επίτιμου Προέδρου του, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 102 ετών στο New Haven των ΗΠΑ.

Ο σύντροφός μας Αλφρεντ υπήρξε για όλη του τη ζωή μαχητής για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αφοσιωμένος κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια και υπέρμαχος του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Αντιμετώπισε και πολέμησε στο αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών τη δεκαετία του 1950. Ως γνήσιος διεθνιστής που αγωνιζόταν στις ΗΠΑ, δεν έχασε ποτέ τον ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και το ταξικό του ένστικτο.

Στη μακρόχρονη υπηρεσία του στο Κίνημα Ειρήνης στις ΗΠΑ, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς ως μέρος της ηγεσίας του ΠΣΕ, αντιπρόεδρός του και για πολλά χρόνια ως μέλος της Γραμματείας του, ο σ. Αλφρεντ δεν εγκατέλειψε ποτέ τις ελπίδες και τις προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε το κίνημα. Συνέβαλε μαζί με άλλους βετεράνους αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης μετά το έτος 2000, όταν κινδύνεψε ο χαρακτήρας του ΠΣΕ.

Για όλους τους συναγωνιστές στο ΠΣΕ που είχαν το προνόμιο να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με τον σύντροφο Αλ, ήταν πηγή έμπνευσης και θάρρους με την πεποίθησή του ότι τα ιδανικά για τα οποία αγωνιζόμαστε θα επικρατήσουν και θα νικήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ