Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία μαθητικών καλλιτεχνικών αγώνων

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η απονομή των Πανελλήνιων Βραβείων των Μαθητικών Αγώνων Αρχαίου Δράματος, Σύγχρονου Θεάτρου και Ζωγραφικής. Οι αγώνες οργανώθηκαν για 8η χρονιά για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ. Να σημειωθεί ότι στην τελετή τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό από το χώρο του θεάτρου οι Κώστας Νίτσος, Ασπασία Παπαθανασίου, Ειρήνη Παππά, Μάριος Πλωρίτης, Αλέξης Σολομός, Αννα Συνοδινού και από το χώρο της ζωγραφικής ο Γιάννης Μόραλης.

Το Α' Βραβείο Αρχαίου Δράματος απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λουτρακίου. Το Β' μοιράστηκε στα σχολεία Πτολεμαΐδας και Ασβεστοχωρίου. Το Γ' στα σχολεία Αιγίου και Πάφου. Ειδική διάκριση δόθηκε στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Το Α' Βραβείο Σύγχρονου θεάτρου απονεμήθηκε στο Λύκειο Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης. Το Β' μοιράστηκε στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και το 2ο Πειραματικό Ενιαίο Λύκειο Αθηνών. Το Γ' στη Λεόντειο Σχολή Ν. Σμύρνης και στο Γυμνάσιο Κέρκυρας. Ειδική διάκριση στα σχολεία Πάφου, Πτολεμαΐδας και Πυθαγορείου Σάμου.

Το Α' Βραβείο Ζωγραφικής δόθηκε στην Παναγιώτα Μπίμπα (33ο Γυμνάσιο Αθηνών) και στον Μιχαήλ Μπαμπάνη (2ο ΤΕΕ Αγρινίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ