Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2023
Γενάρης

Απεργούν για τα εργατικά «ατυχήματα» οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Απεργούν για τα εργατικά «ατυχήματα» οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
15 Γενάρη: Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ διοργανώνουν σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, προκειμένου να ενημερώσουν πλατιά τόσο για τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική της κυβέρνησης, όσο και για τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της επιχείρησης και την περαιτέρω ανάπτυξή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. «Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ, είμαστε μαζί σας. Σάρκα από τη σάρκα σας, ψυχή από την ψυχή σας»: Το μήνυμα αυτό στέλνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό τους, όποτε και όπου χρειαστεί, στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για τις εργασίες και τα σπίτια τους, για να καπνίσει ξανά το καμίνι της ΛΑΡΚΟ.

17 Γενάρη: Απεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στα προδιαγεγραμμένα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο τραγικός θάνατος, στις 8 Γενάρη, 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του δήμου Ξυλοκάστρου, μητέρας 5 παιδιών, την ώρα της δουλειάς στο απορριμματοφόρο. Μάλιστα, εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι η ίδια καθώς και άλλοι συνάδελφοί της δούλευαν ανασφάλιστοι με ευθύνη της δημοτικής αρχής!

Η μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς
Η μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς
20 Γενάρη: Εκδήλωση - συμβολή στην οργάνωση της πάλης, με θέμα «Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς. Καμία αναμονή. Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική», οργανώνει το ΠΑΜΕ. Στο φόντο των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης για «αυξήσεις» λίγων ευρώ στον ονομαστικό κατώτατο μισθό, αλλά και του ψευτοκαβγά της με τον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα διαχειριστούν τη μεγάλη εξαθλίωση που φέρνει στους εργαζόμενους η πολιτική τους, το ΠΑΜΕ επαναφέρει τα ζωτικά αιτήματα για σταθερή δουλειά, αυξήσεις σε μισθούς - επιδόματα και ξεπάγωμα των τριετιών.

Τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη: Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και με οργανωτές τους τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν συντονισμένες πολύμορφες δράσεις σε μια σειρά από περιοχές της χώρας. Η οργάνωση συντονισμένων και πολύμορφων κινητοποιήσεων είχε αποφασιστεί σε μαζική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 12 Ομοσπονδίες και περισσότερους από 100 Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ