Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΔΕΚΛΕΡΗΣ
Βάζουν το πολιτικό κόστος πάνω από το περιβάλλον

Στην αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και στη σφοδρή πολεμική που δέχτηκε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (επί προεδρίας του) από την Πολιτεία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Μ. Δεκλερής στο παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα για το περιβάλλον.

Ο Μ. Δεκλερής κατήγγειλε την Πολιτεία ότι είναι όμηρος ιδίων συμφερόντων και βάζει πάνω απ' όλα το πολιτικό κόστος, με συνέπεια να ακυρώνονται στην πορεία οι όποιες πρωτοβουλίες παίρνονται για το περιβάλλον. Ιδιαίτερα, επέκρινε το γεγονός ότι 10 χρόνια μετά την ομόφωνη ψήφιση της «Ατζέντας 21» οι αποφάσεις για βοήθεια στους φτωχούς έμειναν νεκρό γράμμα.

Σχετικά με τα προβλήματα της Αθήνας ανέφερε τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση του 60% των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή έχει επιδεινώσει τη ζωή των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, καταφέρθηκε κατά των πελατειακών σχέσεων, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχημένη πολιτική στις συγκοινωνίες, καθώς αγνοεί τα καθαρά μέσα μαζικής μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ