Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Οι ελλείψεις απειλούν τα προγράμματα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη, Αντ. Σκυλλάκου και Αγγ. Τζέκη

Τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, Αντώνης Σκυλλάκος και Αγγελος Τζέκης προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

«Ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών μαστίζει τη χώρα και ειδικά τη νεολαία μας, τεράστιες είναι οι ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με τον αποσπασματικό και εντελώς αναποτελεσματικό τρόπο που "αντιμετωπίζει" το πρόβλημα. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δε λαμβάνει ακόμη και τα πιο στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, αλλά η πολιτική που εφαρμόζει είναι έως και επικίνδυνη, αφενός με την επιλογή των υποκαταστάτων (μεθαδόνη) και αφετέρου με τη μη διάθεση των αναγκαίων πόρων για τη συνέχιση και την ανάπτυξη των προγραμμάτων των θεραπευτικών κοινοτήτων», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστική, επισημαίνεται στην Ερώτηση, είναι η περίπτωση του ΚΕΘΕΑ, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και παρόλο που λ.χ. έχουν εγκριθεί από το Μάρτιο του 2001 η πρόσληψη 90 ατόμων αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη. Ηδη τρία προγράμματα του Κέντρου κινδυνεύουν άμεσα να σταματήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες του ΚΕΘΕΑ σε προσωπικό, προκειμένου το Κέντρο όχι μόνο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά και να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ