Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΑΧΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Μένουν χωρίς γιατρούς

Με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών απ' το Δήμο Ραχών προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τις ανάγκες των εφημεριών στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου, αλλά και τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας.

Η απόφαση αυτή προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Την περασμένη Παρασκευή και με πρωτοβουλία της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ραχών» έγινε λαϊκή συνέλευση. Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χριστού Ραχών, με την παρουσία του προσωπικού του Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών και της δημοτικής αρχής, μετά από πλούσια συζήτηση, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να μη γίνει δεκτή καμία μετακίνηση για εφημερίες των γιατρών μας, από το Αγροτικό Ιατρείο Καρκιναγρίου και το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Ραχών ούτε προς Εύδηλο, ούτε προς Αγ. Κήρυκο.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη λαϊκή συνέλευση τονίζεται: «Ζητάμε την αναβάθμιση του ΠΙ Ραχών σε πολυδύναμο Ιατρείο με μόνιμη τη θέση του δεύτερου γιατρού και τις θέσεις της μαίας και της νοσηλεύτριας, καθώς και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες)».

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι είναι σε «αγωνιστική ετοιμότητα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου Ραχών, αλλά και όλης της Ικαρίας» και θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της παρεχόμενης περίθαλψης στην Ικαρία και στους Φούρνους, ώστε να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό.

Και το ψήφισμα καταλήγει με το αίτημα για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου Αγίου Κηρύκου και του ΚΥ Ευδήλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ