Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Η εργοδοσία κλείδωσε εργαζόμενους για να μην έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο

Νέες σοβαρές καταγγελίες από την Ομοσπονδία Φαρμάκου και το κλαδικό Συνδικάτο, μετά την απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου

Τη διοίκηση του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ καταγγέλλουν για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής, αναφέροντας ότι έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει την περιοδεία του γραμματέα της Ομοσπονδίας και προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου, καθώς και του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

«Εφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν τους εργαζόμενους στο ένα κτίριο όπου στεγάζονται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα είχε αυτή η ενέργεια. Μάλιστα δεν έφτανε μόνο αυτό, προχώρησαν σε απαράδεκτη εξώδικη καταγγελία προς την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, με την κατηγορία ότι παράνομα βρεθήκαμε στον χώρο και ασκήσαμε τρομοκρατία στους εργαζόμενους».

Οπως τονίζουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, αποκαλύπτονται «τα όσα υποκριτικά επικαλείται η διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ότι δήθεν σέβεται το δικαίωμα του συνδικαλισμού, ότι δήθεν δεν έχει πρόβλημα με τους συνδικαλιστές και μπορούν αυτοί να παρευρίσκονται όποτε θέλουν στον χώρο εργασίας». Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση ενοχλείται από τη δράση και τη λειτουργία του επιχειρησιακού σωματείου, από την παρουσία του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, που μπαίνουν μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση επιχειρησιακής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις, για να ανακληθεί η παράνομη απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου. Ακόμα, ενοχλεί τη διοίκηση η τεράστια αλληλεγγύη που έδειξαν δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο ξεκαθαρίζουν ότι «το δικαίωμα να συζητάμε με τους εργαζόμενους της εταιρείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο, έχει κατακτηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συζητάμε με τους συναδέλφους μας, δίνουμε τη μάχη να ανακληθεί η παράνομη απόλυση, να υπογραφεί επιχειρησιακή Σύμβαση στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ με αυξήσεις, δικαιώματα και καλύτερους όρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ