Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ
Το ΚΚΕ απέναντι στην κοντόφθαλμη λογική του κόστους - οφέλους

RIZOSPASTIS

Αγαπητέ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καλωσόρισες στην πόλη μας!

Ως εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής 13 Εκπολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων της Πάτρας, που αγωνίζονται για την υπόγεια διέλευση του τρένου, σου μεταφέρω τους πιο θερμούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας.

Στο πρόσωπό σου βλέπουμε τους διαχρονικούς αγώνες του ΚΚΕ για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη!

Εννοιες που ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας πλήττονται, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων των λίγων, μέσω της άσκησης βίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των πολλών.

Δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες των λαών. Δικαιωμάτων τα οποία με αναλλοίωτη, φλογερή πίστη και θυσίες υπερασπίζεται το ΚΚΕ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Οι πολίτες των 13 Συλλόγων της Πάτρας τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την πολύπλευρη υποστήριξη του ΚΚΕ στη δίκαιη διεκδίκηση της υπόγειας διέλευσης του τρένου και της δημιουργίας γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά του.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην κοντόφθαλμη λογική του κόστους - οφέλους, που αδικεί την Πάτρα σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις, όπου η διέλευση είναι περιμετρική ή υπόγεια. Μέσω των Επερωτήσεων του βουλευτή μας Νίκου Καραθανασόπουλου, που με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στήριξε το δίκαιο αίτημά μας στο κοινοβούλιο και το γνωστοποίησε στον ελληνικό λαό.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η δημοτική αρχή Πελετίδη αγκάλιασε και στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των Συλλόγων, με πορείες, συγκεντρώσεις, ενημέρωση του πατραϊκού λαού, αποτροπή του εργολάβου από το ξήλωμα της γραμμής κ.ά.

Αγωνιστήκαμε χέρι χέρι με την αγωνιστική δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να αποτραπεί η καταστροφή της πόλης για τους επόμενους αιώνες, ενάντια στους ελάχιστους που έβαλαν στην άκρη τούς ανθρώπους και ενδιαφέρθηκαν μόνο για το στενό, ατομικό συμφέρον τους.

Ορατοί καρποί αυτού του αγώνα είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, που σήμερα είναι η ραχοκοκαλιά του συγκοινωνιακού έργου της Πάτρας, και η εξασφάλιση πίστωσης 477 εκατ. ευρώ για υπόγεια διέλευση του τρένου από Κανελλοπούλου μέχρι τον Αγ. Ανδρέα, σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργού.

Αυτοί οι καρποί είναι η απόδειξη ότι οι αγώνες για το δίκιο, με τη σωστή καθοδήγηση, οδηγούν πάντα σε καλά αποτελέσματα και νίκες!

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η συνέχιση του αγώνα μας, να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος είναι δίπλα μας και ποιος απέναντί μας, ποιο είναι το μοναδικό κόμμα που στήριξε τα δίκαια αιτήματά μας, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στον δήμο. Και με αυτό το κόμμα να στρατευτούμε στον καθημερινό αγώνα, στη μάχη για την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, για να μην ορθωθούν στην πόλη μας τείχη.

Είμαστε αισιόδοξοι! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και είμαστε βέβαιοι πως θα επιτύχουμε το ολοκληρωμένο έργο της υπογειοποίησης από το Ρίο μέχρι το Νέο Λιμάνι, καθώς και τη δημιουργία του γραμμικού πάρκου, για να γίνει η Πάτρα μας πόλη όμορφη, σύγχρονη, αναβαθμισμένη αισθητικά, συγκοινωνιακά, περιβαλλοντικά! Εργο διαχρονικό, που αξίζει σε μας, στα παιδιά και στα εγγόνια μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ