Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκαν χτες οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι με την απολογία του ανθρώπου που φέρεται να έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έβαλε τη φωτιά. «Θέλω να με απαλλάξετε. Εχω βιώσει 5 πυρκαγιές με τον κίνδυνο να καεί το σπίτι μου. Ζω 30 χρόνια εκεί πάνω και μου τη βάρεσε εκείνη τη μέρα να βάλω φωτιά; Να κάψω το σπίτι μου;», είπε ο Κων. Αγγελόπουλος. Και υποστήριξε ότι είδε τη φωτιά να έρχεται και ότι υπεύθυνη γι' αυτή ήταν η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε φωτογραφικό υλικό της δικογραφίας, σύμφωνα με το οποίο δύο στύλοι της ΔΕΗ «που είναι και υποσταθμός, καίγονται σε απόσταση 700 μέτρων από εμένα». Χαρακτηριστικά είπε: «Η ΔΕΗ είχε κρεμαστά καλώδια, ένας αέρας τα κούναγε. Την επόμενη μέρα της φωτιάς ήρθαν και τα έβαλαν σε οριζόντια διάταξη. Εχουμε και τη μαρτυρία του πρώην δημάρχου, του κ. Καψάλη, ότι είδε καλώδιο να καίγεται. Και άλλος μάρτυρας είπε ότι η φωτιά ήταν σε άλλο σημείο από εμένα».

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο τότε δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, που δεν βρήκε καμία αμέλεια ή παράλειψη. Ο Αντ. Παλπατζής, τότε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του γραφείου του, καθώς εκείνη τη μέρα ο ίδιος απουσίαζε λόγω άδειας. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Φλεβάρη και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ