Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, κάθε σωματείο στον αγώνα!

Απεργιακή απόφαση πήρε και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σε νέους χώρους δουλειάς απλώνεται η αγωνιστική δράση

Με τους εργαζόμενους στις κατασκευές να κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργία, τους μεταλλεργάτες να προχωρούν στη δική τους απεργία στη Ζώνη στα μέσα Φλεβάρη, και παράλληλα να ξεδιπλώνεται μια σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων και δράσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, προετοιμάζεται και οργανώνεται η επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, για την οποία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις μέχρι τώρα 16 Εργατικά Κέντρα, 7 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και δεκάδες πρωτοβάθμιες κλαδικές και επιχειρησιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ανάμεσά τους βρίσκεται το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, αυτό της Αθήνας. Ακόμα, με την 28η Φλεβάρη να συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, στην απεργιακή κινητοποίηση το «παρών» δίνουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Χωρίς να χάνουν χρόνο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς, συζητούν με τους εργαζόμενους, καλούν για νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού, θέτοντας στο επίκεντρο τη σφοδρή επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Αναλυτικά αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αμαλιάδας, Αρτας, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Παλλεσβιακό, Πάτρας και Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Συλλόγων Υπουργείου Γεωργίας, Φαρμάκου, Ειδικής Αγωγής, Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Ακόμα αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες πρωτοβάθμιες οργανώσεις.

Κινητοποιούνται για τις συμβάσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν εργαζόμενοι στην «Teleperformance Greece», σήμερα στις 8 π.μ., στο κτίριο της εταιρείας στον Πειραιά (Γραβιάς 25), όπου μια αντιπροσωπεία θα επιδώσει τα αιτήματα στη διοίκηση της εταιρείας. Απόφαση που λήφθηκε σε μια μαζικότατη σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Ακόμα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (οδός Ομηρίδου Σκυλίτση) και δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν η εργοδοσία απορρίψει τα αιτήματά τους για: Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας. 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο, 20% αύξηση για όλους τους εργαζόμενους άμεσα. Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ και άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας «ειδικού σκοπού» κ.ά.

Επίσης, σε στάση εργασίας προχωρά αύριο Πέμπτη, 1η Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων της «Intracom Telecom», διεκδικώντας να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε σε μια από τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτήν υπερψηφίστηκε η πρόταση της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» και αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στη μάχη για υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης, με βάση το προσχέδιο που είχε υιοθετηθεί σε περσινή συνέλευση.

Σε κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ - Σκαλέζα - Μαζαράκι» στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, αύριο Πέμπτη, διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να οριστεί άμεσα ημερομηνία συνάντησης του Σωματείου με την εργοδοσία, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να προσδιοριστεί η άμεση καταβολή των περικοπών που έγιναν στη μισθοδοσία των εργαζομένων, καθώς και να δοθεί χρονοδιάγραμμα για την καταχώρηση των ενσήμων που οφείλονται σε εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ