Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Χωρίς διάγνωση δεν υπάρχει νοσοκομείο!

Οσο η κυβέρνηση τρέχει το «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων και των αυξημένων πληρωμών, ασθενείς και εργαζόμενοι στενάζουν κι αγωνιούν στο δυστοπικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Την αγωνία και την εύλογη ανησυχία για το μέλλον του μοναδικού ογκολογικού νοσοκομείου στον Πειραιά, του «Μεταξά», διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, αναδεικνύοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί και η οποία, όπως σημειώνει, αντικατοπτρίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στον εργαστηριακό τομέα.

Πρόκειται για κομβικό τομέα για τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου, για την περαιτέρω έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση στον ογκολογικό ασθενή, που η νόσος του δεν μπορεί να περιμένει, και παρ' όλα αυτά, «πρόσφατο (πολλοστό στη σειρά) έγγραφο της διευθύντριας του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την τραγική έλλειψη γιατρών σε ένα τόσο νευραλγικό κομμάτι του νοσοκομείου. Η πρόσφατη αποχώρηση ενός ακόμη επικουρικού γιατρού (συνολικά τρεις αποχωρήσεις την τελευταία διετία χωρίς κανενός τύπου αναπλήρωση) κάνει την κατάσταση λειτουργίας του Εργαστηρίου άκρως προβληματική».

Είναι τέτοιες οι ελλείψεις προσωπικού, που ήδη ο τομέας έχει οδηγηθεί σε «συσσώρευση παρασκευασμάτων για τα οποία δεν έχει ξεκινήσει καν ο μακροσκοπικός χειρισμός τους και αυτός ο αριθμός θα βαίνει αυξανόμενος».

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «για το 2023 οι ιστολογικές εξετάσεις ξεπέρασαν τις 15.000! Δεν ξέρουμε αν οι ιθύνοντες το έχουν καταλάβει, αλλά το "Μεταξά" είναι Ογκολογικό Νοσοκομείο και πώς να το κάνουμε, χωρίς ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ του είδους του καρκίνου δεν υφίσταται Ογκολογικό Νοσοκομείο!», προσθέτοντας ότι και στην τελευταία προκήρυξη για γιατρούς στο ΕΣΥ, που βγήκε πριν τις γιορτές, δεν υπήρχε ούτε μία θέση ιατρού για το νοσοκομείο «Μεταξά»!

Ετσι, λοιπόν, η διεκπεραίωση των ιστολογικών εξετάσεων πέραν του μηνός (κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο για ογκολογικούς ασθενείς) θα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Ο Σύλλογος λοιπόν διατυπώνει τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Ποια είναι τα σχέδιά της; Να το κλείσει; Να στέλνει τους ασθενείς να πληρώνουν για τις εξετάσεις τους σε ιδιώτες πάλι και πάλι και πάλι; Πόσο θα ξεζουμίζεται ο ογκολογικός ασθενής, που πέρα από το βάρος της ασθένειάς του, ταλαιπωρείται για να ψάχνει πού θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις του, να αγωνιά για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα και να πληρώνει για τα πάντα;».

Και με βάση τα παραπάνω διεκδικεί την άμεση στελέχωση του εργαστηριακού τομέα με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, την αντικατάσταση όλων των παλαιών μηχανημάτων με καινούργια νέας τεχνολογίας, σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηταν στραβό το κλή(ι)μα των ελλείψεων, το 'φαγε κι ο ...γάιδαρος των αναστολών (2021-09-24 00:00:00.0)
Πολυήμερη κινητοποίηση από τα διαγνωστικά κέντρα (2019-06-11 00:00:00.0)
Κινδυνεύει να κλείσει το Ογκολογικό Τμήμα (2014-09-25 00:00:00.0)
Επελαύνει το μεγάλο κεφάλαιο (2006-10-03 00:00:00.0)
Ανεπάρκεια στα νοσοκομεία... (2005-10-14 00:00:00.0)
Πάνδημη απαίτηση η επαναλειτουργία (2000-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ