Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμότητα για αποφασιστικότερη στήριξη του ντόπιου κεφαλαίου

Μέτρα για μια «Γαλλία που κάνει ομοιοκαταληξία με την εξουσία» (une France que rime avec puissance), με αποφασιστικότερη στήριξη των γαλλικών μονοπωλίων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση Μακρόν, μετά την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν από τον 34χρονο μέχρι πρότινος υπουργό Παιδείας, Γκαμπριέλ Ατάλ, με φόντο την όξυνση διεργασιών στην αστική πολιτική σκηνή της χώρας και μπροστά στις ευρωεκλογές του Ιούνη.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του νέου κυβερνητικού σχήματος στη γαλλική Βουλή, ο Ατάλ έκανε καθαρό πως προτεραιότητά του θα είναι η διασφάλιση ακόμα πιο φτηνών εργατικών χεριών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αναφέροντας πως «η εργασία πρέπει πάντα να αποδίδει καλύτερα από την αδράνεια», εξήγγειλε μεταξύ άλλων την κατάργηση του «ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω επίδομα «επεκτείνει την αποζημίωση ανεργίας και επιτρέπει, χωρίς να εργάζεται κανείς, να επικυρώνονται τρίμηνα για τη συνταξιοδότηση».

Στο ίδιο πλαίσιο, της ακόμα πιο αποφασιστικής υπεράσπισης των ντόπιων μονοπωλίων, τόνισε ότι σκοπεύει «να φέρει το σχολείο πιο κοντά σε επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ