Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εντείνει τις απειλές η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση παριστάνει πως δεν βλέπει τα κατάμεστα από φοιτητές αμφιθέατρα στις Γενικές Συνελεύσεις και τα μαζικά μπλοκ φοιτητικών συλλόγων που στέλνουν εδώ και έναν μήνα ηχηρό το μήνυμα ενάντια στην αντιδραστική τομή που προωθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σε αυτήν τη γραμμή, επενδύει στη συκοφάντηση, στις απειλές, στον αυταρχισμό προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, κόντρα στην πλειοψηφία των φοιτητών.

Επιμένοντας στο νομοσχέδιο που ...θα ήταν νόμος του κράτους μέχρι τα τέλη του Γενάρη, αλλά ακόμα δεν έχει κατατεθεί κι ας μπήκε Φλεβάρης - πιστώνοντας μια πρώτη νίκη στον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων - ο Κυρ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες επανέλαβε το νέο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι «το σχέδιο νόμου θα γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα Φεβρουαρίου» και θύμισε ότι «η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αποτελούσε κορωνίδα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας (...) Δεν θα κάνουμε πίσω (...) Προφανώς θα ακούσουμε, θα διαβουλευτούμε, θα προσαρμόσουμε διατάξεις του νομοσχεδίου. Ομως, ο βασικός πυρήνας δεν αλλάζει».

Συνεχίζοντας στον δρόμο της έντασης του αυταρχισμού και των απειλών, ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή αποφάσεις ιδρυμάτων για διεξαγωγή ή μη ηλεκτρονικής εξεταστικής, σημείωσε ότι «όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους και το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές. Και το υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με τον νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ