Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΠΘ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επέμβαση των ΜΑΤ

Επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα. Αμεσα απάντησαν οι φοιτητές με κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και κάλεσαν την κυβέρνηση να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.

Χτες το απόγευμα αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ μπήκαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης (Πρυτανεία) του Πανεπιστημίου, όπου ομάδα ατόμων προχώρησε σε κατάληψη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης μπαίνοντας στο κτίριο από το υπόγειο πάρκινγκ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προσαγωγές. Ομως οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν σε ετοιμότητα.

Αμεσα αντέδρασαν οι φοιτητές, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο και απαίτησαν να φύγουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ, πραγματοποιώντας μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.

Η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικού, κατήγγειλε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ. «Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς την καλούμε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, στις διεκδικήσεις μας που μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους τόσες μέρες κάνουμε γνωστά. Εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ και να σταματήσει η τρομοκρατία. Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε.

Εκεί παρέμβαση έκαναν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ. «Οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ είναι εδώ μαζί σας. Καταγγέλλουμε την παρουσία των ΜΑΤ. Δεν έχουν καμιά δουλειά εδώ. Η κυβέρνηση θέλει να λυγίσει τον ενωμένο αγώνα του λαού μας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας λυγίζουν. Απαιτούμε να φύγουν τα ΜΑΤ και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο», είπε η Κική Τσαλακανίδου.

Μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων και την αποχώρηση των φοιτητών, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας κουκουλοφόρων που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ΑΠΘ στο ύψος της πύλης εμπορίου της ΔΕΘ. Αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ