Σάββατο 3 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κλιμακώνουμε τον αγώνα

Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού του ΑΠΘ

Εδώ και τέσσερις βδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και εδώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους με συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών. Η πλειοψηφία των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων έχει καταδικάσει το νομοσχέδιο και έχει κάνει ξεκάθαρο πως οι φοιτητές δεν το αποδεχόμαστε.

Ακόμη και με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει φέρνοντας τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής μέσα στο ΑΠΘ, αλλά και με την απαράδεκτη εισαγγελική έρευνα, οι φοιτητές κάναμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως δεν τρομοκρατούμαστε. Ας απαντήσει επιτέλους η κυβέρνηση γιατί δεν γίνονται προσλήψεις καθηγητών, την ίδια στιγμή που τα μέλη ΔΕΠ στο ΑΠΘ έχουν μειωθεί κατά 504 τα τελευταία χρόνια; Γιατί δεν γίνεται αντισεισμικός έλεγχος στα κτίρια του ΑΠΘ που έχει να γίνει από το 2003; Γιατί δεν αναβαθμίζεται η φοιτητική μέριμνα και αντίθετα οι εστίες είναι σε άθλια κατάσταση και ο εργολάβος προσπαθεί να επιβάλει αντίτιμο στη λέσχη; Οι φοιτητές, λοιπόν, λέμε να απαντήσει σε αυτά και να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τώρα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Γι' αυτό συμμετέχουμε στον συντονισμό των εργατικών σωματείων την Κυριακή 4/2 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Παράλληλα προετοιμάζουμε την κάθοδο στην Αθήνα. Ηδη 20 φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 8/2, για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μας! Να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά ότι παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, για ένα ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο που να εξασφαλίζει πρόσβαση στο επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ