Σάββατο 3 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η πλειοψηφία των φοιτητών μίλησε: Θα νικήσουμε, το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Αντωνία Νικολοπούλου, αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Ιωαννίνων

Μετά από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις της τελευταίας δεκαετίας, και οι 17 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, συγκροτώντας ένα πραγματικά μεγαλειώδες συλλαλητήριο! Η μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών, ακόμα και σε Συλλόγους που είχαν χρόνια να συνεδριάσουν, και οι αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων προμήνυαν τον παλμό και τη μαχητικότητα της κινητοποίησης.

Οι φοιτητές, μέσα από τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα και τα συνθήματά τους, τσάκισαν την τρομοκρατία των «χαμένων» εξεταστικών. Μπορεί η κυβέρνηση, οι διοικήσεις των τμημάτων, οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και μερίδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συκοφαντούν τις διεκδικήσεις μας, όμως δεν μας τρομάζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν. Γιατί οι ανάγκες μας για σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία δεν τρομοκρατούνται!

Μέσα από τις ομιλίες μας και τα συνθήματά μας αναδεικνύουμε ότι το έγκλημα στις σπουδές και την εργασιακή μας προοπτική έχει ένοχο και ιστορία! Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζει τη στρατηγική της ΕΕ και μετατρέπει βήμα - βήμα τα πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο σε επιχειρήσεις, με φοιτητές - πελάτες και έρευνα - προγράμματα σπουδών κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της αγοράς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους φοιτητές. Κάνει την αδικία νόμο, μετατρέπει τα πτυχία σε ένα ακόμα χαρτί στο παζάρι πτυχίων, συμπιέζοντας τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω. Παράλληλα ο ανταγωνισμός δημόσιων - ιδιωτικών ιδρυμάτων θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων στις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εχουμε μάχες μπροστά μας. Με τις αποφάσεις του συντονισμού των 17 φοιτητικών συλλόγων οργανώνουμε την ενημέρωση των φοιτητών, προετοιμάζουμε τον επόμενο κύκλο των Γενικών Συνελεύσεων, με κορύφωση το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8/2. Η πλειοψηφία των φοιτητών μίλησε. Θα νικήσουμε, το δίκιο είναι με το μέρος μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ