Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δεν θα ξεχαστεί το εργοδοτικό έγκλημα στη SΑΒΟ S.Α.

Δίωρη στάση εργασίας σήμερα στην επιχείρηση

Δίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στη SΑΒΟ S.Α., για σήμερα Πέμπτη (6 π.μ. - 8 π.μ.), κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές του παρεμβάσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο και τραυμάτισε σοβαρά συνάδελφό του.

«Η εργοδοσία έχει εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή στον Βαγγέλη και σακάτεψε τον Αυγέρη. Δεν φταίει η "κακιά η ώρα". Δεν φταίει η "ατομική ευθύνη"», τονίζει το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του για τη σημερινή στάση εργασίας στη SΑΒΟ S.Α. και προσθέτει:

«Ολοι στα "πηγαδάκια" συζητάμε ότι ήταν θέμα χρόνου. Οτι από τύχη δεν είχε γίνει μέχρι τώρα το κακό. Ολοι σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε ο καθένας μας να ήταν στη θέση των συναδέλφων. Οι ενδείξεις υπήρχαν... Πριν λίγο καιρό, ακόμα ένας συνάδελφος που δούλευε σε εξωτερικό συνεργείο στην ΕΛΒΑΛ σακατεύτηκε και - δυστυχώς - δεν είναι εξαίρεση η SABO. Το 2023, 186 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς. Ενας συνάδελφος κάθε δύο μέρες. Ετσι χτίζει τα πολυδιαφημιζόμενα κέρδη εκατομμυρίων και τις "επενδύσεις" της η SABO και η κάθε "SABO"».

Τονίζει επίσης ότι εργαζόμενοι θα πρέπει να πουν «φτάνει πια, δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές! Δεν μπορεί το "κόστος" να μπαίνει εμπόδιο στην προστασία της Υγείας και της Ασφάλειάς μας, στο να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι "κόστος"! Κάνουμε την οργή μας οργάνωση για να προστατέψουμε την ίδια μας τη ζωή!».

Και απαιτεί «να οριστεί άμεσα συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας. Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της εταιρείας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους. Με ευθύνη της εργοδοσίας: Να αποζημιωθεί η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου. Να αποκατασταθεί η υγεία του τραυματία και να αποζημιωθεί στο ακέραιο για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψει από την εργασία του, για όλες τις θεραπείες που ενδεχομένως θα χρειαστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ