Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυναμική παρέμβαση σε κυβερνητική φιέστα στο ΚΥ Κερατέας

«Κορδέλες» σε άλλη μια δομή που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μαζί με σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής, έξω από το Κέντρο Υγείας «Πρίφτης» στην Κερατέα, όπου παραβρέθηκε για να εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας ανήκει στην «ΑΕΜΥ ΑΕ», μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και την πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, λειτουργώντας πλήρως με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

«Η παρουσία του υπουργού στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ο λαός της περιοχής βάζει το χέρι στην τσέπη για να βρει ραντεβού, δεν είναι τυχαία», σχολιάζει με βάση τα παραπάνω το Εργατικό Κέντρο, που απαιτεί την ένταξη της δομής στο ΕΣΥ, τονίζοντας επιπλέον:

«Οπως με τα απογευματινά ιατρεία, που χρόνια τώρα λειτουργούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας και οι εργαζόμενοι χρυσοπληρώνουν για ένα ραντεβού, τα απογευματινά χειρουργεία που ο συγκεκριμένος υπουργός πανηγύριζε ότι κάνει νόμιμο το φακελάκι που η δική τους πολιτική έχει δημιουργήσει, έτσι μάλλον οραματίζεται και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να χρυσοπληρώνουμε δηλαδή ακόμα και για να μας μετρήσουνε την πίεση που η πολιτική τους μας φτάνει στα ύψη».

Αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες της δημοτικής αρχής της περιοχής, αφού «από τη μια αποθεώνει την "ανάπτυξη" και υπόσχεται ιατρικό τουρισμό στη Λαυρεωτική δίνοντας "γην και ύδωρ" στα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας», και από την άλλη «στέκεται απέναντι, υπονομεύοντας τους αγώνες του λαού για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα».

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και των φορέων της Ανατολικής Αττικής και με τη χτεσινή τους παρέμβαση στέλνουν σαφές μήνυμα διεκδίκησης ενάντια στη λογική της Υγείας - εμπόρευμα, ετοιμάζοντας νέους αγώνες μπροστά και στην απεργία της 28ης Φλεβάρη.

Στις διεκδικήσεις τους μάλιστα για την Υγεία ξεχωρίζουν την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών. Αλλά και να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να ενταχθεί το Κέντρο Υγείας «Πρίφτης» της Κερατέας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, να δημιουργηθούν σταθμοί του ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο της περιοχής και να υπάρξει πλήρης επάνδρωση των ήδη υπαρχόντων σταθμών τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα. Τέλος, να δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους Κέντρο Υγείας στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, αυτόν της Παλλήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κερατέας (2019-03-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία στην Κερατέα (2017-03-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία σήμερα στην Κερατέα (2015-06-27 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η μεθόδευση επιβολής της καύσης (2009-07-09 00:00:00.0)
Στον Αυλώνα οι πρώτες κινητοποιήσεις (1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ