Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 19 Φλεβάρη

Στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας τους τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη έχουν ριχθεί εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα των εταιρειών «Teleperformance», «Webhelp», TTEC, «Foundever» και «Cosmote e-Value». Παίρνουν δύναμη και ορμή από τη μαζικότατη απεργία τους στις 8 Φλεβάρη και έχουν στήριγμα το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής αλλά και το νεοϊδρυθέν επιχειρησιακό σωματείο στην «Teleperformance» (ΣΕΤΑΠ) που γεννήθηκε μέσα στην απεργιακή μάχη, ένα ακόμα «βέλος στη φαρέτρα τους» για την οργάνωση του αγώνα τους.

Τη μέρα της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών στις 8 το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας,«για να συναντηθούμε και να απαιτήσουμε λύση στα αιτήματά μας», που περιλαμβάνουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με κατάργηση της «ενοικιαζόμενης εργασίας», σταθερά ωράρια (7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο), αυξήσεις 20% για όλους κ.ά.

Ακόμα, θα προχωρήσουν στη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη των απεργών που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Επίσης, αποφασίστηκε αύριο, Παρασκευή 16 Φλεβάρη, να γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Μετανάστευσης, καθώς στα τηλεφωνικά κέντρα οι εργαζόμενοι από χώρες εκτός ΕΕ δουλεύουν με το απαράδεκτο καθεστώς της «βίζας ειδικού σκοπού», απαιτώντας την κατάργηση αυτού του καθεστώτος «σύγχρονης δουλείας».

Χτες το πρωί, μπροστά στην απεργία της Δευτέρας, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων «Cosmote eValue» Αττικής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από το κτίριο της εταιρείας στον Κεραμεικό και μαζί με εργαζόμενους της «Teleperformance έξω από το κτίριό της στο Μοσχάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ