Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Να σταματήσει τώρα κάθε πολεμική εμπλοκή της χώρας

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο «στόμα του λύκου» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Με επιστολές τους στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα στέκονται απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιωπητήριο» σε στρατευμένους και στελέχη που αντιδρούν και ξεκαθαρίζουν ότι «καμιά δουλειά δεν έχουν Ελληνες φαντάροι, στελέχη και φρεγάτες των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων!». Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση κάποιων από αυτές τις επιστολές.

***

Σαν στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου, στον Εβρο, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον ΔΕΑ (ΠΖ) Κ. Κεσόπουλο που καλείται σε απολογία από τη διοίκηση, επειδή εξέφρασε δημόσια τη θέση του, όπως είχε κάθε δικαίωμα, να μη σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Οι μόνοι που έχουν να απολογηθούν είναι η κυβέρνηση και αυτοί των οποίων τα συμφέροντα υπερασπίζεται όταν στέλνει στο στόμα του λύκου τη φρεγάτα «Υδρα». Αυτοί που κερδοσκοπούν σε περίοδο ακρίβειας στην Ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα τα παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί από τη φτωχή αγροτιά. Αυτοί που πετάνε έξω από την 1η κατοικία τους φτωχές οικογένειες. Αυτοί που κλείνουν τα κέντρα απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ και υποβαθμίζουν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, και τρίβουν τα χέρια τους για την ιδιωτικοποίησή τους. Αυτοί που έχουν την πραγματική ευθύνη για το μακελειό στην Παλαιστίνη, για τα τόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τη λαϊκή οργή θα πέσει στο κενό. Η παραπληροφόρηση των αστικών ΜΜΕ έχει κοντά ποδάρια. Ηδη οι αγρότες και φοιτητές δείχνουν τον δρόμο. Με αυτήν την επιστολή μου δηλώνω τη συμπαράστασή μου στους αγώνες που διεξάγονται με αποκορύφωμα την απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Δηλώνω και εγώ την εναντίωσή μου να σταλεί φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τώρα να απεμπλακεί ο ελληνικός στρατός από οποιαδήποτε αποστολή εκτός συνόρων. Η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εντός της χώρας για τη διασφάλιση της άμυνάς της. Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Οι στρατευμένοι έχουμε φωνή.

Στρατιώτης (ΤΧ) Μαμάης Σπύρος

***

Ως στρατιώτης, θέλω να εκφράσω κι εγώ με τη σειρά μου, όπως και πολλοί συνάδελφοί μου τις τελευταίες μέρες, τη διαφωνία μου με την πολιτική της κυβέρνησης, που για να θωρακίσει τα κέρδη αυτών που μόνιμα είναι κερδισμένοι, από τη μια τσακίζει τον μισθό και τα δικαιώματα των οικογενειών μας κι από την άλλη συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στις πολεμικές εστίες που «καίνε» στη γειτονιά μας, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου κάθε μέρα κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, χτυπάνε «καμπανάκι» για τους λαούς της ΝΑ Μεσογείου. Καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος, αγανακτεί βλέποντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αγανακτεί ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί ότι στη σφαγή αυτή έχει βάλει τη σφραγίδα της η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, πέρα από αυτά και χωρίς ίχνος ντροπής σχεδιάζουν να στείλουν και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές των πληρωμάτων.

Με όλα αυτά κάθε άλλο παρά ήσυχοι μπορούμε να κοιμόμαστε, ειδικά εμείς που υπηρετούμε αυτήν την περίοδο τη θητεία μας, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύουμε να γίνουμε «κρέας» στα κανόνια αυτών που όλα αυτά τα χρόνια αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη τους. Είναι ανάγκη στα στρατόπεδα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας να δυναμώσει η συζήτηση μεταξύ των φαντάρων και να καταδικαστεί αυτή η κατάσταση.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Να σταματήσει τώρα κάθε πολεμική εμπλοκή της χώρας!

ΣΤΡ (ΥΠ) Κοτσώνης Νότης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ