Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Μοναδικό θέμα το Παλαιστινιακό

ΤΕΞΑΣ.-

Στο ράντσο του στο Τέξας δέχτηκε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε μια προσπάθεια, όπως έλεγαν διπλωμάτες, να «αναθερμανθεί» η σχέση των δύο πλευρών. Αν και, αρχικά, η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί το θέμα της «διεύρυνσης της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» και στο Ιράκ, χτες ήταν σαφές ότι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης επρόκειτο να είναι το Παλαιστινιακό.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, Σαούντ αλ Φαϊσάλ, που συνοδεύει τον πρίγκιπα διάδοχο, έδωσε, με δηλώσεις του, αρκετές πληροφορίες για το τι επρόκειτο να θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών η σαουδαραβική πλευρά. «Δεν υπάρχει καλή τρομοκρατία, αλλά υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο απεχθές χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ενός νέου, μιας γυναίκας, που δεν έχει πια καμία ελπίδα σε μια αξιοπρεπή ζωή», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική στήριξη στο Ισραήλ έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αξιοπρέπεια και στα συμφέροντα των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο αλλά και στην αξιοπρέπεια και στα συμφέροντα των εκεί συμμάχων τους.

Ο αλ Φαϊσάλ κατέστησε σαφές ότι θα ζητηθεί από τον Τζορτζ Μπους, τουλάχιστον, να πάψει να συνδέει τη βαρβαρότητα του Σαρόν με την αμερικανική αντιτρομοκρατική εκστρατεία και να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων, τονίζοντας ότι το σαουδαραβικό σχέδιο δεν τίθεται προς συζήτηση αν δεν αποχωρήσει πλήρως ο ισραηλινός στρατός. Οσο για το Ιράκ; «Θα πρέπει να αλλάξουν τα αμερικανικά σχέδια» δήλωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ