Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - «TELEPERFORMANCE»
Προκλητικοί ισχυρισμοί από την εργοδοσία για να βάλει εμπόδια στη ΣΣΕ

Αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια όπου συζητιόταν η αγωγή κατά του ΣΕΤΗΠ | Νέα πρωτοβουλία με συναυλία στις 9 Μάρτη

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια
Από τη χθεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια
Με σαθρά επιχειρήματα, στη χθεσινή συζήτηση της αγωγής της στο δικαστήριο, η εργοδοσία της «Teleperformance» προσπάθησε να υποστηρίξει ότι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία!

Στόχος της εργοδοσίας, όπως έχει καταγγείλει το ΣΕΤΗΠ, είναι να καθυστερήσει την υπογραφή ΣΣΕ.

Απαντώντας σε αυτήν την πρόκληση, την ώρα της συζήτησης εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και συνδικαλιστές από άλλες εταιρείες του κλάδου πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα δικαστήρια, στηρίζοντας το ΣΕΤΗΠ και καταδικάζοντας τις ενέργειες της εργοδοσίας.

Η πλευρά της εργοδοσίας ισχυρίστηκε ότι η «Teleperformance» δεν εντάσσεται στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών ή και της πληροφορικής, και ότι είναι ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο! Ωστόσο, διευκρίνισε ύστερα από ερωτήσεις ότι η ίδια είναι μια πολυεθνική που στην Ελλάδα απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους οι οποίοι εξυπηρετούν πελάτες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως «Apple», «Microsoft» κ.ά., σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, που κατά τ' άλλα διαφημίζει τις «διακρίσεις» της ως μία από τις «κορυφαίες εργοδοσίες» ή ως «Best Workplace» σύμφωνα με διεθνή επιχειρηματικά περιοδικά, έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται στο δικαστήριο ότι το έργο των εργαζομένων δεν είναι δα κάτι σπουδαίο, αφού απλώς ακολουθούν οδηγίες ενός εγχειριδίου, όπως συμβαίνει και με ...το εγχειρίδιο ενός πλυντηρίου!


Από κει και πέρα, η πλευρά του ΣΕΤΗΠ ανέδειξε και απέδειξε ότι παρά τους ισχυρισμούς, η «Teleperformance» όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές συναντήσεις με το ΣΕΤΗΠ για διάφορα εργασιακά ζητήματα, αλλά και έχει συμμετάσχει μαζί του σε πολλές τριμερείς συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, γεγονός που δείχνει ότι το ΣΕΤΗΠ μπορεί να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Γελοίοι ισχυρισμοί

Ο Αλ. Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, μετά τη συζήτηση ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη σαθρότητα των επιχειρημάτων της εργοδοσίας, λέγοντας πως είναι για γέλια. «Εκαναν ότι δεν θυμούνται τις εκατοντάδες συναντήσεις που έχουμε κάνει. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το δίκιο μας θα το βρούμε στον δρόμο του αγώνα», τόνισε και ανακοίνωσε ότι στις 9 Μάρτη θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης για τη στήριξη του απεργιακού ταμείου των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα.

Ακόμα, ο Φεράτ Τουμ, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος επιχειρησιακού Σωματείου στην «Teleperformance», υπογράμμισε ότι η εργοδοσία προσπαθεί να εμποδίσει να σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι αλλά δεν θα τα καταφέρει, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ