Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!

Συνεχίζεται το κύμα διαμαρτυριών στρατευμένων για την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την αποστολή της «Υδρας» στο «στόμα του λύκου» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο στρατιώτης (ΕΔ) Βαγγέλης Καραγιάννης σημειώνει:

«Η φωτιά του πολέμου στη γύρω περιοχή φουντώνει επικίνδυνα και η έκταση που μπορεί να πάρουν οι συγκρούσεις είναι απρόβλεπτη. Μέσα σε ένα εκρηκτικό σκηνικό, η ελληνική κυβέρνηση με απόφασή της (και τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων) έστειλε τη φρεγάτα "Υδρα" κατευθείαν στο "στόμα του λύκου", με το στρατηγείο της Λάρισας να αναλαμβάνει την ηγεσία της ευρωενωσιακής επιχείρησης "Ασπίδες".

Σαν στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου, με αυτή μου την επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ για την εμπλοκή της χώρας μου σε αυτούς τους πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Ποιανού τα συμφέροντα θα υπερασπιστεί η φρεγάτα "Υδρα", που στέλνει η κυβέρνηση στην Ερυθρά Θάλασσα; Ποια σύνορα θα υπερασπιστεί, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας; Τα ερωτήματα καίνε και οι απαντήσεις που ακούμε δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αποστολή της Φ/Γ στην Ερυθρά Θάλασσα γίνεται για την προάσπιση των συμφερόντων των λίγων, των μεγιστάνων του πλούτου! Γι' αυτά τα συμφέροντα στέλνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε αποστολή πολύ μεγάλης επικινδυνότητας μόνο και μόνο για να προστατευθούν τα κέρδη των εφοπλιστών, των οποίων τα καράβια περνάνε από την περιοχή. Ταυτόχρονα όμως η χώρα μας γίνεται βασικός στόχος αντιποίνων όλων των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ και ο λαός μας μπαίνει σε τεράστιο κίνδυνο.

Να ακυρωθεί η αποστολή "Ασπίδες" και να επιστρέψει τώρα πίσω η Φ/Γ "Υδρα".

Κανένας Ελληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης και στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη.

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Να επιστρέψει τώρα κάθε ελληνικό πλοίο και κάθε στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί εκτός συνόρων.

Να ακυρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

«Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου εκφράζω την αντίθεσή μου στην αποστολή της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού "Υδρα", που αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο στρατιώτης (ΠΖ) Παναγιώτης Καραντζής, και τονίζει ότι «επιβεβαιώνεται και με αυτή την εξέλιξη το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" που ακουγόταν πριν από έναν χρόνο στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που ακούστηκε και πάλι πριν από λίγες μέρες στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με αίμα!

Είναι προκλητικό τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει ποσοστά ρεκόρ του ΑΕΠ της για να συνδράμει στον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, οι στρατευμένοι να παίρνουμε στη θητεία μας μηνιαίο μισθό - κοροϊδία, κάτι λιγότερο από 9 ευρώ (!), τη στιγμή που το κράτος δεν καλύπτει βασικές μας ανάγκες, και αναγκαζόμαστε να βάλουμε οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη μας!

Κανείς νέος στρατευμένος, κανένα στέλεχος των ελληνικών ΕΔ δεν πρέπει να διακινδυνεύσει για τα κέρδη τους! Η θέση μας είναι στην πατρίδα μας, να προστατεύουμε τα σύνορά της, όπως έχουμε ορκιστεί να κάνουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ