Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να καταδικαστεί ο δικομματισμός

Οσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις υποταγμένες στους ιμπεριαλιστές αμερικανοΝΑΤΟικούς, τα προβλήματα του λαού όλο και θα οξύνονται και θα πολλαπλασιάζονται. Αυτό επαληθεύεται, βεβαίως, από την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, που αποτελούν και το δικομματισμό στον τόπο μας.

Και είναι φυσικό αυτό το φαινόμενο, γιατί τα πολιτικοοικονομικά και στρατιωτικά κριτήρια των κυρίαρχων της ΝΑΤΟικής Ευρώπης, που οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένες να υπηρετούν, φτιάχτηκαν έτσι ώστε να υπερασπίζονται και να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ομως, ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο ζημιώνει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο δικομματισμός το γνωρίζει πολύ καλά. Ενώ ο πολύς λαός ακόμα δεν έχει καταλάβει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του, ώστε να είναι σε θέση στις εκλογές με την ψήφο του να πλήξει το δικομματισμό. Σε κάθε περίπτωση, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έρχονται οι ψηφοφόροι πρέπει ν' αντισταθούν. Να μην ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο και να «μαυρίσουν» τους υποψήφιους των πολιτικών κομμάτων, που υπερασπίζονται τη νέα τάξη. Οι τοπικοί άρχοντες, νομάρχες και οι δήμαρχοι με τα συμβούλιά τους, πρέπει να έχουν καθήκον να υπηρετούν το λαό του τόπου τους, να μάχονται και να διεκδικούν τα συμφέροντά του και όχι των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων, όργανο των οποίων ήταν και είναι ο δικομματισμός.

Σ' αυτές τις εκλογές, οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ πρέπει να υπερψηφιστούν. Και αυτό γιατί το κόμμα της εργατικής τάξης, είναι το μόνο που πάντα αγωνίστηκε για τα δίκαια αιτήματά του και ασυμβίβαστα πάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και της αμερικανοΝΑΤΟικής Ευρώπης. Οσο πιο πολύ ενισχυμένοι βγουν, λοιπόν, οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, από την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών, τόσο περισσότερους καρπούς θα δρέψουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και γενικά τα πιο καταπιεσμένα στρώματα του λαού.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ

Θέρισο Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ