Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Κι όμως στο τέλος θα ηττηθούν

Τρία χρόνια πέρασαν κιόλας από τη σφαγή που πραγματοποίησαν οι ΝΑΤΟικοί επικυρίαρχοι σε βάρος της Σερβίας. Τρία χρόνια και στο μεταξύ πρόλαβαν να εγγράψουν στο δολοφονικό τους καρνέ άλλη μια τραγωδία. Αυτή τη φορά στο μακρινό Αφγανιστάν. Σήμερα ετοιμάζουν τις δολοφονικές τους ορδές με προορισμό το Ιράκ όπως αφήνουν να εννοηθεί. Εν τω μεταξύ το Ισραήλ με γνήσιες ναζιστικές μεθόδους εξολοθρεύει κατά βούληση τους Παλαιστίνιους κάτω από την ανοχή μιας διεθνούς κοινότητας που άγεται και φέρεται στις επιθυμίες των ΗΠΑ, προσδοκώντας διάφοροι «ηγετίσκοι» να πάρουν το κάτι τι τους από τη μεγάλη μοιρασιά. Διάφοροι διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η Διεθνής Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός σε βάρος των χωρών του Τρίτου Κόσμου εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τους κατοίκους του φτωχού Νότου και παράλληλα οδηγώντας στα όρια της φτώχειας το 1/3 των πολιτών του πλούσιου Βορά. Ευτυχώς οι αντιστάσεις των λαών πληθαίνουν και είναι πολλά τα μηνύματα που δείχνουν ότι η λεηλασία του πλανήτη από τις πολυεθνικές και τους τοποτηρητές τους θα πάρει τέλος. Εξ ου και ο πανικός τους. Η ήττα τους είναι βέβαιη και το γνωρίζουν καλά. Είναι θέμα χρόνου.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκε πριν λίγες μέρες. Αποδέκτες του εκνευρισμού του αυτή τη φορά οι δήμαρχοι της παραλίας (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και Αλίμου) γιατί έχουν το ...θράσος να αντιδρούν στην επερχόμενη καταστροφή της παραλίας και του αεροδρομίου που θα γίνουν βωμός στη «μεγάλη ιδέα του έθνους». Την Ολυμπιάδα του 2004! Κάποιοι κρατικοδίαιτοι «δημοσιογράφοι» έσπευσαν να δώσουν την εξήγηση ότι οι αντιδράσεις των δημάρχων οφείλονται σε συγκεκριμένα συμφέροντα και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, υποτιμώντας πλήρως τις αντιδράσεις των κατοίκων, που δυστυχώς δεν πείθονται από τις γελοίες μασκότ των απίθανων μάνατζερ της συμφοράς που μαζεύτηκαν και τρυγούν κανονικά και με το νόμο εκατομμύρια από την τσέπη του ελληνικού λαού και όχι βεβαίως του ΠΑΣΟΚ. Και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν, παρά τις εκκλήσεις και τις ευχές για εθνική ομοψυχία...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
«Αμφίβιο» τ. 42

Από τη Θεσσαλονίκη και πάλι το έντυπο του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων και Υγροτόπων με την πάντα ενδιαφέρουσα ύλη του. Στο συγκεκριμένο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε για την πολιτιστική αξία των υγροτόπων, για τη λίμνη Δοϊράνη, την Κάρλα κι ένα πολύ καλό αφιέρωμα για τα οικοσυστήματα και το υδατικό πρόβλημα. Είναι παρήγορο ότι άτομα και ομάδες σε μια εποχή γενικής ισοπέδωσης επιμένουν να αναδεικνύουν θέματα που στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς είναι στα αζήτητα και η εξουσία τα θυμάται μόνο όταν πρόκειται για εγκαίνια έργων ή επετείους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ