Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σαφές μήνυμα απειθαρχίας και αντεπίθεσης ετοιμάζεται να δώσει ο λαός την περίοδο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη του 2003 με την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συναντηθούν τα κινήματα των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, της παιδείας και του πολιτισμού για να δώσουν τη δική τους ισχυρή απάντηση, στους πολιτικούς εκπροσώπους των πολυεθνικών που επέλεξαν την πόλη της Φεντερασιόν, του Μάη του '36, για να υπογραμμίσουν συμβολικά το ρόλο που της έχουν αναθέσει, ως πόλη «ορμητήριο» για την προώθηση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών τους βλέψεων στα Βαλκάνια, στην Ασία και τη Μεσόγειο.

Ηδη λοιπόν ο λαός προετοιμάζεται. Η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», συσπειρώνει κόμματα, εργατικά σωματεία, αγροτικούς, φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους, ανθρώπους της Επιστήμης, της Τέχνης, των Γραμμάτων. Αύριο μέσα από συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ, θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις σκέψεις της για την οργάνωση των κινητοποιήσεων του λαού με στόχο να υποδεχτεί αγωνιστικά τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Νέας Τάξης, των πολέμων, της κοινωνικής αναλγησίας.

Για το λαό της Θεσσαλονίκης αλλά και τους φορείς του, η σύνοδος της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτελεί συνέχεια του Μάαστριχτ, του Γκέτεμποργκ, της Νίκαιας, της Πράγας, της Γένοβας, της Βαρκελώνης. Μέσα από τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν στις παραπάνω πόλεις, αναδείχτηκε ένα αγωνιστικό πολύμορφο κίνημα, που συσπειρωμένο αντιτάχθηκε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων του διεθνούς κεφαλαίου. Αναδείχτηκε παράλληλα η αναγκαιότητα συντονισμού και δράσης των κινημάτων σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Για αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές και με λαϊκά κινήματα των Βαλκανίων και της Ευρώπης, ώστε να να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν μέχρι και τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ