Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεκδικήσεις με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ζήτημα των σχολικών κτιρίων δεν έχει έναν στενά διαχειριστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για κομβικό ζήτημα πολιτικής, καθώς αφορά μια άμεση και πάντα επείγουσα κοινωνική ανάγκη. Είναι αναγκαίος όρος για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών να εξασφαλιστεί η κατασκευή σύγχρονων, ασφαλών κτιρίων αλλά και υποδομών - για τον Αθλητισμό, για τις Τέχνες, για διαφοροποιημένες σχολικές αίθουσες για μια σειρά από γνωστικά αντικείμενα (π.χ. διεύρυνση εργαστηρίων, τάξεων Ιστορίας και Γεωγραφίας), για «σχολικούς κήπους» κ.ά.

Γι' αυτό βάζει μπροστά τη διεκδίκηση της ικανοποίησης αυτών των αναγκών και καλεί τον λαό και τους φορείς του να παλέψουν για:

  • Σημαντική αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη σχολική στέγη, ενίσχυση του δήμου σε τεχνικό και εργατικό προσωπικό, διαμόρφωση προδιαγραφών σε κτίρια, αύλειους χώρους και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της σχολικής στέγης.
  • Συνέχιση και επιτάχυνση των προσεισμικών και άλλων ελέγχων και των αναγκαίων παρεμβάσεων στα λειτουργούντα σχολεία.
  • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις προσθήκες αιθουσών και άλλες παρεμβάσεις, που επιδεινώνουν παραπέρα τις ήδη άσχημες συνθήκες στα σχολεία.
  • Αντικατάσταση / γενικευμένες παρεμβάσεις σε καταπονημένα σχολεία που έχουν κτιστεί χωρίς ή με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό.
  • Πενταετές πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σχολείων, στο οποίο να συμπεριληφθεί η κατασκευή των αναγκαίων νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών σταθμών. Κανένας αποχαρακτηρισμός χώρου.
  • Ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, της λειτουργίας, των κρατικών κονδυλίων και του τεχνικού προσωπικού της ΚΤΥΠ ώστε να εξασφαλιστεί η κρατική ευθύνη για καθολική παροχή δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ