Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παραμένουν στη δουλειά οι συμβασιούχοι

Στις θέσεις τους παραμένουν οι 211 συμβασιούχοι στον δήμο Πειραιά, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση με την οποία η δημοτική αρχή επιχείρησε να τους πετάξει στην ανεργία. Με βάση Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Πειραιά οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη (14/12/2024), που έχει οριστεί η εκδίκαση της αγωγής τους.

Η δημοτική αρχή Μώραλη είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της Προσωρινής Διαταγής, προκειμένου να λήξει η εργασιακή τους σχέση εδώ και τώρα. Την περασμένη Τρίτη κατά τη συζήτηση της αίτησης οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά είχε προκηρύξει στάση εργασίας. Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στη δημοτική αρχή και καταγγελίες για την εχθρική προς τους εργαζόμενους στάση της.

Αναφερόμενο στη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους, το Σωματείο καλεί τους συμβασιούχους «να γυρίσουν την πλάτη στα εργοδοτικά σωματεία, που είναι εντεταλμένα να εξυπηρετούν τις ανάγκες της δημοτικής αρχής», να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. «Οπως μπορέσαμε και κερδίσαμε τη μάχη για την παραμονή στην εργασία για ένα χρονικό διάστημα, μπορούμε να κερδίσουμε και τον μεγαλύτερο αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ