Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενταση του κοινού αγώνα για ενιαία επαναλειτουργία και διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Από τις παρεμβάσεις εκπροσώπων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και της Λοκρίδας στη συνάντηση με τον Δ. Κουτσούμπα

Τον Δ. Κουτσούμπα καλωσόρισε χθες στο Μαρτίνο, εκ μέρους των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των συλλόγων και φορέων της περιοχής της Λοκρίδας, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ευχαριστώντας το ΚΚΕ για την πολύπλευρη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ο Π. Πολίτης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες στον δρόμο, στο ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια στα προγράμματα εξαθλίωσης πάνω από 850 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ», αλλά και ότι «η κυβέρνηση πιέζεται, τίποτα δεν έχει λήξει και δίνουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε αυτές τις αποφάσεις».

«Τα σχέδια της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ» - πρόσθεσε - «χρεοκόπησαν»: Σπατάλησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εξαθλίωσε μια ολόκληρη περιοχή, χάθηκαν πάνω από 400 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το εισόδημα των εργαζομένων, και τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη «βόμβα» της μη ανανέωσης των συμβάσεων και να οδηγήσει στη μετανάστευση τους συνεργαζόμενους.

Συνεχίζοντας ο Π. Πολίτης αναφέρθηκε στις σοβαρές επιμέρους επιπτώσεις της μη ανανέωσης των συμβάσεων: Δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης για σοβαρές ασθένειες, με κάλυψη από την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση που έχουν από τη ΛΑΡΚΟ, και κινδυνεύουν να βρεθούν χρεωμένοι από τις κλινικές όπου νοσηλεύονται. Στους δε οικισμούς μένουν ηλικιωμένοι και ανήμποροι, οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν ή πηγαίνουν στο σχολείο. Οι εργαζόμενοι αυτοί και οι οικογένειές τους οδηγούνται στην εξαθλίωση και στη διάλυση της ζωής τους.

Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα, καθώς «δεν περισσεύει κανείς από αυτήν τη μάχη». Στάθηκε στη συγκλονιστική έκφραση αλληλεγγύης από την εργατική τάξη ολόκληρης της χώρας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και ότι στο συλλαλητήριο θα πρέπει να βουίξει η Αθήνα από τις φωνές των εργαζομένων.

«Δεν θα τους περάσει. Μπορούμε και αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε. Είναι με το χέρι στη σκανδάλη και το όπλο απασφαλισμένο. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα, και νομικά και συνδικαλιστικά, αλλά η δύναμή μας είναι ο ίδιος ο λαός, οι φορείς της Λοκρίδας που συμμαχούμε. Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας. Σε αυτό το πνεύμα καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη στην Αθήνα. Να κλείσουν μαγαζιά, εργοστάσια, επιχειρήσεις. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Δεν θα τα παρατήσουμε. Από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολίτης.

Για «αδυσώπητη και άτιμη επίθεση της κυβέρνησης» στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που 4 χρόνια τώρα παλεύουν όχι μόνο για το μεροκάματό τους αλλά και για να διασώσουν τη στρατηγικής σημασίας βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Αθήνας.

Απέναντι στην επίθεση αυτή, τόνισε, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αγωνιστούν δίπλα δίπλα για να διασφαλίσουν το αυτονόητο, το να βρίσκονται δηλαδή στην εργασία τους και μετά την 1η Απρίλη, και να συνεχίσουν να ελπίζουν. Επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κοιτάξει στα μάτια τούς εργαζόμενους και να τους πει για το μέλλον τους, αρνούμενη κάθε διάλογο, ενώ συμπλήρωσε πως κυβερνητικά στελέχη πλέον λένε κυνικά ότι «δεν υπάρχει επενδυτής...φιλάκια».

«Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας», ανέφερε από την πλευρά του ο Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης. Κάλεσε τους αγρότες, ολόκληρο τον λαό της περιοχής να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για να μην περάσει το έγκλημα, όπως οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό των αγροτών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Αναφέρθηκε στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ